Belgiske indskiftere sikrer sejren over Algeriet

17/06/2014

Belgiens fodboldlandshold var inden VM af mange betragtet som outsidere til at vinde slutrunden i Brasilien.

Med tirsdagens 2-1-åbningssejr over Algeriet i gruppe H fik Belgien en perfekt åbning på VM, men indsatses var længe ikke speciel god.

Den belgiske landstræner, Marc Wilmots, var dog dygtig til at skifte ud, og i anden halvleg vendte belgierne derfor 0-1 til 2-1 takket være mål fra indskifterne Marouane Fellaini og Dries Mertens.

Det belgiske hold er spækket med profiler fra store europæiske klubber, men det så længe ikke ud til at hjælpe mod afrikanerne, som førte med 1-0 indtil 20 minutter før tid, hvor Manchester United-spilleren Fellaini udlignede til 1-1 på et godt hovedstød.

Inden da havde Belgien leveret 70 minutters skuffende spil. Med offensivprofiler som Eden Hazard, Romelu Lukaku og Kevin De Bruyne har Belgien ellers alle redskaber til at skabe mange chancer.

Men det var belgierne ikke specielt dygtige til, og det var meget sigende den defensive midtbanespiller Axel Witsel, som via langskud var belgiernes farligste i første halvleg.

Og det var endnu mere sigende, at stjerneangriberen Lukaku, som har været flyvende for Everton i den forgange sæson, blev pillet ud allerede inden, at kampuret rundede en time.

Afløseren Divock Origi havde kort tid derefter en stor chance til at score, men Algeriets målmand Raïs M'Bolhi, som til dagligt spiller i bulgarske CSKA Sofia, reddede fint.

M'Bolhi spillede i det hele taget en fin kamp, men han kunne intet gøre, da Napoli-kantspilleren Dries Mertens flot hamrede bolden ind til 2-1 med 10 minutter tilbage af kampen.

På det tidspunkt havde Belgien totalt overtaget styringen af kampen, og Algeriet lignede ikke et hold, der kunne svare igen.

Algeriet kom foran 1-0 midtvejs i første halvleg på et straffespark, da Valencia-spilleren Sofiane Feghouli scorede sikkert på Thibaut Courtois. Feghouli var selv blevet nedlagt af Jan Vertonghen.

Det var i øvrigt først Kevin De Bruyne, der spiller i Wolfsburg, og derefter Chelseas Eden Hazard, som leverede de målgivende afleveringer, og dermed gik det egentlig alligevel, som de fleste havde regnet med.

De øvrige hold i gruppe H er Rusland og Sydkorea, som møder hinanden midnat.