Belgiske politifolk blev beskudt under terrorrazzia

Skrevet af admin

15/03/2016

Dagens topnyheder

Fire politifolk blev såret af skud i Bruxelles tirsdag eftermiddag, da de var ved at foretage en razzia i et hus i forbindelse med efterforskningen af de islamistiske angreb i Paris i november, oplyser politifolk i den belgiske hovedstad.

Politiet dræbte en af de formodede gerningsmænd efter en omfattende menneskejagt i byen. Han blev ramt af skud, efter at en helikopter havde lokaliseret ham.

Der hersker tvivl om, hvorvidt der blev jagtet to eller tre mistænkte.

De mistænkte flygtede hen over nogle hustage efter skyderiet. Der var medierapporter om, at en politimand blev ramt af et skud i hovedet. De tre øvrige var lettere såret.

Anklagemyndigheden siger, at en eller flere mistænkte barrikaderede sig i en lejlighed efter skyderiet.

Ifølge belgiske medierapporter blev der affyret over 30 skud.

Politifolkene var ved at foretage en husundersøgelse i den sydlige forstad Forest, da de blev beskudt. Forest ligger nær bydelen Molenbeek, som meldes afspærret af svært bevæbnede politistyrker.

Det franske indenrigsministerium siger, at franske politifolk deltager i politiaktionen Bruxelles.

En række udrykningskøretøjer er på stedet, hvor der blev skudt.

Under politiets jagt på de mistænkte i Forest, der ligger stik syd for Bruxelles' centrum, blev et område omkring jernbanen, som forbinder Amsterdam og Paris, afspærret, og en Audi-bilfabrik blev omringet.

De belgiske sikkerhedsstyrker jager stadig mistænkte og medhjælpere fra et islamistisk netværk, som var involveret i massakren i Paris 13. november, hvor 130 mennesker blev dræbt og 200 blev såret.

En af de hovedmistænkte fra Paris-angrebene, den 26-årige Salah Abdeslam, som har fransk statsborgerskab, er stadig på fri fod. Han forlod Paris, kort efter hans bror havde udløst en selvmordsbombe. En anden mistænkt fra Paris-angrebet, Mohamed Abrini, er også på fri fod.

De belgiske myndigheder har anholdt og sigtet 10 eller 11 personer i månederne efter massakren i den franske hovedstad. Otte andre er varetægtsfængslet.

/ritzau/Reuters