Belgiske stjerner overvinder Norge i EM-optakt

05/06/2016

Belgien regnes blandt outsiderne til EM-titlen efter de største favoritter Frankrig, Tyskland og Spanien, men fem dage inden starten på fodboldslutrunden i Frankrig, balancerede Belgien længe på kanten af en skuffelse.

I en testkamp hjemme i Bruxelles var Belgien sent i kampen bagud 1-2 mod Norge, der ikke er med ved EM, men Belgien vandt 3-2 på en god slutspurt.

Belgien stillede op med en lang række stjerner i startopstillingen, heriblandt offensivspillerne Romelu Lukaku, Eden Hazard, Kevin De Bruyne, og holdet kom da også planmæssigt foran ved Lukaku allerede efter to minutter.

Efter et godt gennemspillet angreb sparkede han resolut bolden i mål fra kanten af straffesparksfeltet.

Men midtvejs i første halvleg slog Norge tilbage på en udligning af Joshua King. Kort efter pausen var King så i oplæggerens rolle, da Veton Berisha bragte Norge foran 2-1.

Belgien pressede på for en udligning, og det gav pote med 20 minutter tilbage, da Hazard headede en aflevering fra De Bruyne i mål til 2-2.

Bare et par minutter efter kom hjemmeholdet i front, da den indskiftede forsvarsspiller Laurent Ciman efter et hjørnespark stod fri og headede bolden i mål til slutresultatet 3-2.

Ved EM er Belgien i gruppe med Italien, Irland og Sverige.

Rusland, der også deltager ved EM, spillede samtidig testkamp mod Serbien. Den sluttede 1-1 på to sene scoringer.