Benådet voldtægtsoffer: - Jeg vil hjem til mor

Selv om den benådede kvinde nu er blevet løsladt, er hun stadig i Dubai.

»Jeg har endnu ikke fået et udrejsevisum, så jeg må tilbage til statsadvokaten i morgen. Når jeg fået det, rejser jeg hjem, så snart jeg kan. Jeg vil hjem til mor,« siger hun til NRK.

Da Marte Deborah Dalelv tidligere på måneden anmeldte en voldtægt, blev hun i stedet dømt for at have indtaget alkohol, at have dyrket sex uden for ægteskabet og for at have afgivet falsk vidneforklaring. Men på et retsmøde mandag fik Dalelv besked om, at hun var benådet, og det skabte glæde hos hendes forældre.

»Jeg har snakket med mine forældre, og de er vældige lykkelige,« siger hun til NRK.

Den norske kvinde gruede ellers over, hvad der skulle ske på mandagens retsmøde.

»Jeg har ingen anelse om, hvad der kommer til at ske i morgen. Jeg tør ikke en gang spekulere. Jeg er meget spændt,« sagde hun til avisen VG søndag.

Voldtægten fandt ifølge Dalelvs forklaring sted i marts under en firmatur til Qatar. Her blev hun angiveligt voldtaget af en kollega, og efterfølgende blev hun fyret fra møbelkæden The One Total Home Experience.

De Forenede Arabiske Emirater har sharialovgivning, og sagen om den norske kvinde har fået Udenrigsministeriets Borgerservice i Danmark til at advare danske kvinder mod at anmelde eventuelle voldtægter i emiraterne.

Tilbage i 2008 oplevede den australske kvinde Alicia Gali at blive fængslet i otte måneder for sex uden for ægteskab, efter at hun anmeldte en voldtægt under et besøg i De Forenede Arabiske Emirater. I december 2012 skete det samme for en britisk kvinde.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip