Bendtner er stolt og begejstret over comeback

Én kamp for Arsenal var nok til at sende Nicklas Bendtner tilbage i landsholdsvarmen, efter at han var blevet sendt i skammekrogen i et halvt år med en såkaldt tænkepause.

Angriberen, der i marts blev idømt en kæmpebøde og frataget kørekortet for spritkørsel, glæder sig over at være udtaget til VM-kvalifikationskampene mod Italien og Malta.

- Jeg er utrolig stolt og begejstret for at være tilbage på landsholdet. Det betyder alverden, og jeg er meget motiveret, siger Nicklas Bendtner ifølge DR.

Angriberen spillede senest for Danmark i november sidste år.

Her scorede han et mål i 1-1-venskabskampen ude mod Tyrkiet.

- Jeg glæder mig til at være en del af holdet igen og forhåbentligt hjælpe til med at få det bedste resultat til Danmarks fordel i kampen mod Italien, siger Nicklas Bendtner.

Nicklas Bendtner fandt ikke en ny klub i sommerens transfervindue, og dermed så det ud til, at han i hvert fald frem til nytår måtte blive som uønsket spiller i Arsenal.

På grund af mange skader hos klubbens offensivspillere har Arsenal-manager Arsène Wenger været nødsaget til at inkludere danskeren i truppen igen.

Det har foreløbig resulteret i fuld spilletid til Bendtner i en kamp i pokalturneringen Capital One Cup samt to bænketjanser i Premier League-kampe.

Nicklas Bendtner har spillet 55 A-landskampe og scoret 22 mål, siden han debuterede som 18-årig i sommeren 2006.

Danmark møder Italien den 11. oktober i Parken. Fire dage senere kommer Malta til København til den sidste kamp i VM-kvalifikationen.

Danmark ligger i øjeblikket på tredjepladsen i gruppe B med 12 point for otte kampe.

Italien har allerede vundet gruppen og snupper den direkte billet til næste års VM-slutrunde i Brasilien.

Bulgarien har 13 point og ligger i øjeblikket på gruppens andenplads, der kan udløse playoff-kampe om en plads ved VM.

/ritzau/

 

Dagens Gossip