Bendtner: Jeg har meldt afbud til Hareides debut

Skrevet af admin

09/03/2016

Mest læste i dag

Nicklas Bendtner er ikke med i den landsholdstrup, der udtages onsdag.

Angriberen har efter en samtale med landstræner Åge Hareide valgt at melde afbud til nordmandens to første kampe som chef for det danske landshold.

Det meddeler den danske angriber i en pressemeddelelse via agenten Elisa Lykke.

- Efter en god og konstruktiv samtale med Åge Hareide, er vi sammen kommet frem til, at jeg ikke deltager i de kommende landsholdskampe.

- En måned uden spilletid og en meget svær situation for mig i Wolfsburg har gjort, at jeg i samarbejde med Åge har valgt at melde afbud.

- Det er med stort vemod, men jeg ønsker at præsentere mig selv bedst muligt for holdet, og desværre kan jeg ikke levere det, som det kræver på nuværende tidspunkt, siger Bendtner.

Den 28-årige Wolfsburg-angriber slår samtidig fast, at han i fremtiden står til rådighed for landsholdet.

Det er udelukkende den aktuelle kampform, der er årsag til, at Bendtner står over.

- Det ville ikke være en optimal platform at starte op på med det nye landshold.

- Alle ved forhåbentligt hvor meget landsholdet betyder for mig, og at jeg altid vil være til rådighed, så længe jeg spiller for at repræsentere Danmark - det er en stor ære at bære vores farver, siger Bendtner.

Han ser frem til samarbejdet med Hareide og landstrænerens assistent Jon Dahl Tomasson.

- Jeg glæder mig til at arbejde sammen med Åge og Jon i fremtiden, og jeg ønsker holdet held og lykke med de kommende kampe, siger angriberen.

Hareides første opgaver som dansk landstræner er testkampen mod Island 24. marts i Herning og kampen i Glasgow mod Skotland fem dage senere.

Hareide udtager sin første trup - altså uden Bendtner - onsdag klokken 13.00.

/ritzau/