Bendtner rådes til at vælge spilletid frem for millioner

Nicklas Bendtner kommer ikke til tyske Eintracht Frankfurt. Det står klart, efter Bundesliga-klubbens formand torsdag har opgivet handelen på grund af angriberens lønkrav.

Et skifte til Frankfurt lignede ellers en oplagt mulighed for, at Bendtner kunne trykke på genstart-knappen efter et år med med alt for mange skandaler og alt for lidt spilletid. Men danskeren, der fortsat er ejet af Arsenal, ville angiveligt ikke gå på kompromis med lønchecken for at opnå spilletid.

Det ærgrer assistenttræneren på landsholdet, Peter Bonde, der hellere ser sine spillere fokusere på minutter frem for mammon.

- Jeg kan ikke sige, hvad der er sket i sagen om Bendtner, Frankfurt og Arsenal, for jeg ved ikke reelt, hvad der er foregået. Men tager vi den generelle diskussion, der hedder spilletid kontra løn, er det ikke mystisk, at vi som landstrænere synes, at spilleren godt kan undsige sig et par millioner hist og pist, og så komme til at spille, lyder det fra Bonde.

Når det gælder Nicklas Bendtner er sagen ekstra klar. Angriberen, der for bare et år siden spillede et fremragende EM, kom efterfølgende til Juventus, men der var spilletiden særdeles begrænset og målene decideret fraværende. Derfor skal han i gang nu. Koste hvad det vil.

- Spilletid er for os altafgørende, og vi savner, at Nicklas Bendtner kommer til en klub, der er på et fornuftigt niveau, og får spilletid. Gerne i en af de store ligaer, for det har han kompetencer til. Og så er jeg fuldstændig ligeglad med, om han får en milliard eller tusind kroner om måneden. Han skal bare spille fodbold, den dreng, og det kan næsten ikke gå stærkt nok. Det er, hvad vi håber på, og det håber vi også på, at han og hans rådgivere på et tidspunkt indser, fastslår Peter Bonde.

- Han er jo stadig fodboldspilleren Nicklas Bendtner, og det skulle han gerne blive ved med at være. Men så skal han i gang med at spille fodbold, fortsætter han.

Assistentlandstræneren håber, Bendtner træffer sit valg af en kommende klub ud fra et sportsligt og ikke økonomisk perspektiv. Nøjagtig som han gør i forhold til alle de andre landsholdsspillere.

- Jeg vil ikke gøre mig til dommer overfor spillerne, men de valg, de træffer i forbindelse med økonomi og valg af klub, er altafgørende for deres karrierer. Deres valg har jo nogle konsekvenser. Om man vil sidde på bænken et sted og tjene 14 millioner, eller hvad man nu tjener, eller om man vil spille og få det halve, skal jeg ikke bestemme. Men som en, der sidder i den anden ende og gerne vil have de bedste spillere, vil jeg gerne have, de får spilletid, slutter Peter Bonde,.

 

 

 

Dagens Gossip