Bendtner-rival sikrer Arsenal vigtig sejr

29/12/2013

Arsenal var uden holdets måske to bedste midtbanespillere i sæsonen, Aaron Ramsey og Mesut Özil, men Nicklas Bendtners klub vandt søndag alligevel med 1-0 over Newcastle på udebane.

Med sejren er Arsenal tilbage på førstepladsen i Premier League med 42 point, mens Newcastle er hægtet lidt af med 33 point. Manchester City er toer med 41 point.

Bendtners franske angrebsrival Olivier Giroud blev matchvinder efter 65 minutters spil, da han headede et frispark fra Theo Walcott ind til 1-0.

Giroud lignede ellers en færdig mand i første halvleg, da han vred om på sin højre ankel, men hverken Bendtner eller den tyske angriber Lukas Podolski blev skiftet ind ved den lejlighed, fordi Giroud alligevel kunne fortsætte.

Bendtner fik dog de sidste fem minutter af opgøret, da danskeren netop erstattede målscorer Giroud. Bendtner fik dog logisk nok ikke rørt bolden så meget.

I en tempofyldt topkamp, hvor spillerne fik lov at tackle pænt igennem, var Newcastles højre back, franske Mathieu Debuchy, ellers tæt på at bringe værterne foran kort før pausen, da han headede et hjørnespark på træværket.

Både Arsenal og Newcastle havde store chancer efter Girouds 1-0-mål, men det blev kun ved den ene scoring.

Everton hentede på samme tid også en vigtig sejr til topstriden. På hjemmebane sejrede Everton 2-1 over Southampton og kom dermed op på 37 point.

Den offensive og målfarlige højre back Seamus Coleman bragte tidligt i opgøret Everton foran 1-0 med et slot solomål, mens den belgiske angriber Romelu Lukaku blev matchvinder med 2-1-målet et kvarter før tid.

For Everton var sejren ekstra vigtig, eftersom topholdet tabte den seneste kamp - på hjemmebane endda - med 0-1 til bundproppen Sunderland.

Søndag klokken 17 spilles 19. spillerundes sidste to kampe. Det drejer sig om Tottenham-Stoke og Chelsea-Liverpool.

Sidstnævnte kamp byder på et interessant gensyn mellem Chelseas Branislav Ivanovic og Luis Suarez fra Liverpool.

I sidste sæson fik Suarez 10 spilledags karantæne for at bide netop Ivanovic under en kamp.