Bendtner så Arsenal-show fra bænken

Nicklas Bendtner fik lov at se hele kampen på første række, da Arsenal hjemme hentede fuldt udbytte mod Stoke lørdag eftermiddag.

Den danske landsholdsangriber fik ellers en fært af mulighed for spilletid, da en rekordlang skadesliste og Theo Walcotts skade i optakten til Stoke-kampen fik tvunget Arsene Wenger til at søge ud i truppens periferi. Men Bendtner måtte tage plads på bænken nok en gang for blot at se Mikel Arteta blive tredje og sidste indskifter, da Wenger valgte at lade Mesut Özil få en hyldest fra publikum i sin Premier League debut på Emirates.

Arsenal og Wenger har igennem de seneste år fået masser af kritik for en passiv og forsigtig indkøbspolitik. Til gengæld har man med indkøbet af Real Madrids tyske landsholdsprofil hentet et navn, som kan vise sig at blive den måske vigtigste tilgang i nyere tid.

Özil behøvede ikke mere end fem minutter, før hjemmepublikummet første gang fik mulighed for at glæde sig. Et fladt, men tørt og velplaceret frispark, tvang Emir Bergovic i Stokes mål til at give en ripost som Aaron Ramsey ikke havde problemer med at hjælpe over stregen.

Herefter rullede Arsenal sig ud med både kvikt og målsøgende kombinationsspil overfor et Stoke-mandskab, som under manager Mark Hughes har forsøgt at vriste sig fri af et image med fodbold i andensalshøjde.

At Stoke stadig magter at sende fysik i omegnen af 100-kilo-klassen ind i feltet, blev understreget med Geoff Camerons udlignende mål. Men det blev aldrig andet end en sten i skoen for værterne, som tydeligvis har fået tanket masser af selvtillid ved i midtugen at besejre Marseille på fremmed græs i Champions League.

Ofte udskældte Per Mertesacker fik panden på et Özil indlæg 10 minutter inden pausefløjtet. Fuldt fortjent fra et hold, som havde været i massiv bolddominans og som både teknisk og taktisk var Stoke overlegne.

Uden en sejr ude mod Arsenal siden august 1981, lignede det også kun et spørgsmål om tid, før Stoke måtte kapitulere fuldt og helt.

Igen var det Özil, som smart og dygtigt fandt Sagna, der fik scoret et af sine relativt sjældne mål.

Til gengæld blev Aaron Ramsey noteret får træffer nummer syv i otte kampe og det er en kærkommen konstatering i en klub, som stadig mangler alternativer i front.

Set med danske briller kan Nicklas Bendtner dog få fornyet mulighed for spilletid, når Arsenal onsdag møder West Bromwich i Liga Cuppen, hvor klubben ofte lader b-kæden træde i karakter.    

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip