Bendtner sørger med hattrick for sejr over USA

25/03/2015

Efter en langvarig konflikt, hvor det hele har handlet om løn og kommercielle rettigheder, så var der atter gang i fodbolden for det danske A-landshold.

Danmark fik sparket liv i det, som det hele handler om med en 3-2-sejr over USA.

Dermed blev onsdagens testkamp alligevel opløftende for Danmark, som generelt havde det svært i defensiven over for de fysisk stærke og hurtige amerikanere, der kom foran to gange i kampen.

Nicklas Bendtner var i hopla og scorede tre mål i kampen.

Wolfsburg-angriberen udlignede køligt og skarpt til 2-2 i det 83. minut og i overtiden slog han til igen og skaffede sejren med et endnu smukkere mål.

Den tidligere AGF-topscorer Aron Johannsson havde ellers bragt USA foran med 2-1 25 minutter før tid. Og det lignede længe en amerikansk sejr.

På forhånd havde Johannsson sagt, at det ville være en drøm at score på sin gamle hjemmebane i Aarhus.

Og den drøm gik i opfyldelse for den nuværende AZ Alkmaar-angriber til stor ærgrelse for de danske spillere, som kæmpede for at finde topformen.

Kampen begyndte med et hav af danske fejlafleveringer. Især en svag William Kvist sparkede simple bolde lige ud over sidelinjen, og han bandede og svovlede af sig selv.

Det blev dog bedre, som halvlegen skred frem, og i det 33. minut lykkedes samba-spillet lige pludselig, og så kunne Nicklas Bendtner udligne til 1-1 efter godt sammenspil mellem Lasse Vibe og Daniel Wass i højre side.

Et kvarter tidligere havde USA bragt sig i spidsen med 1-0 efter særdeles tøvende og skidt dansk forsvarsspil.

Angriberen Jozy Altidore fik brugt sin store fysik over for Wass, som så svag ud i situationen og nok skulle have haft mere hjælp af Simon Kjær, som også var for passiv over for Toronto-angriberen.

Men 0-1-målet vækkede danskerne en smule, og spillet blev lidt bedre på et råkoldt NRGi Park i Aarhus foran de blot 10.505 tilskuere.

Debutanten Erik Sviatchenko begyndte usikkert i midterforsvaret, men FC Midtjylland-stopperen fik rystet nerverne af sig i løbet af kampen med sikre indgreb.

Med lidt mere held kunne Danmark have scoret et par gange mere i første halvleg, men Bendtner fik ikke ordentligt ram på bolden efter et ellers sublimt indlæg fra Michael Krohn-Dehli.

Heller ikke Christian Eriksen, der rundede 50 landskampe som den yngste nogensinde, var skarp nok i feltet, da den 23-årige Tottenham-spiller skød langt over mål fra tæt hold.

I anden halvleg blev Kvist og Jakob Poulsen skiftet ud, mens Thomas Delaney og Anders Christiansen kom ind og overtog styringen på den centrale midtbane.

Danmark kom frem til en del chancer i begyndelsen af anden halvleg, men hverken Vibe eller Wass var effektive og kyniske nok foran mål.

Og så var det igen USA's tur til at vise, hvordan man udnytter chancerne med Johannssons scoring til 2-1.

Bendtner ville det dog anderledes og satte de befriende scoringer ind i slutminutterne til stor begejstring for publikum.

Danmarks næste opgave bliver endnu en testkamp, når Frankrig er modstanderen i St. Etienne på søndag.