Bendtner tilbage med assist og straffescoring

Kort tilløb. Iskold scoring mod en målmand, der var sendt den forkerte vej. Stille jubel.Nicklas Bendtner klarede presset fra et buhende hjemmepublikum og viste sit håndværk frem, da han onsdag aften var tilbage for Arsenal og scorede i straffesparkskonkurrencen, så West Bromwich blev sendt ud af Capital One Cup. 

Det blev aldrig den store succes på lejemål i Sunderland i forrige sæson. Det blev slet ingen succes på lejemål i Juventus i sidste sæson. Men onsdag aften var Nicklas Bendtner tilbage for Arsenal efter 935 dages fravær hos London-holdet.

Nicklas Bendtner fik endda lidt ekstra ram på sine kritikere, da han efter godt en times spil af Capital One Cup-kampen ude mod West Bromwich modtog bolden midt på hjemmeholdets banehalvdel, inden han viste prøven på det talent, der har taget ham så langt: Afleveringen i dybden til Thomas Eisfeld var skarpt skåret og retmæssigt timet. Det kan vise sig at blive en assist og en scoring af stor betydning for en karriere under fortsat beskydning.

For der er sket mange ting i Bendtners liv i mellemtiden. Der var trods alt ikke meget andet i kampen mod West Bromwich, der kommer til at larme så meget som de udfordringer, landsholdsprofilen har kæmpet med i form af dom for spritkørsel, karantæner, skader, dalende form og stigende upopularitet.

Og det var til at se på Nicklas Bendtners ivrige jubel og smilet bag det tynde skæg under det lange hår samlet i en lille hestehale. Tyggegummiet var stadig i munden.

Så gjorde det knap så meget, at de manglende afslutninger og deltagelsen i spillet lod en del tilbage at ønske i resten af kampen. Formen til 120 minutters fodbold var der af gode grunde ikke.

Nicklas Bendtner burde også have gjort sig selv til den helt store helt, da han i første halvleg af den forlængede spilletid fik en friløber, men han var for langsom til at få afsluttet, inden en West Bromwich-forsvarer kom bagfra og tacklede en tung Bendtner.

Lidt 'bad-boy' så man også fra Bendtner. Da han i anden halveg af den forlængede spilletid fik en påtale for at sparke en bold på hjemmeholdets bolddrenge i småfrustration over at være fløjtet offside.

Ude på bænken bør den målgivende aflevering fra Bendtner trods alt også kun have ført til et lettelsens suk hos en franskmand, der har stået mere igennem med Nicklas Bendtner end de fleste teenage-fædre prøver med deres egne sønner.

Træner Arsène Wenger havde inden Capital One Cup-kampen mod West Bromwich talt sin udskældte danske angriber op. Han havde brug for ham tidligt på grund af en uhørt lang skadesliste blandt de øvrige angribere. Når de kommer tilbage, bliver det igen op til Bendtner at hæve niveauet og genfinde formen, hvis det skal blive til mere spilletid.

Kampen var ikke ti minutter gammel, før Nicklas Bendtner var i fokus foran West Bromwich' mål. Desværre var det fordi, den danske angriber hamrede ind i stolpen med overkroppen i et forsøg på at nå frem til et indlæg fra venstre.

Danskeren tog sig til brystet, men efter nogle minutters tilsyn var han klar til at fortsætte. I en uprøvet Arsenal-offensiv omgivet af 18-20-årige spillere som Thomas Eisfeld, Isaac Hayden, Serge Gnabry og Ryo Miyaichi var Nicklas Bendtner faktisk det mest velkendte ansigt i Arsenals forreste geledder, selvom det er to år siden, han sidst var at finde blandt Arsène Wengers udvalgte.

Dengang scorede han tre mål mod Leyton Orient den 2. marts og spillede sin hidtil sidste kamp for Arsenal blot tre dage senere. 935 dage senere var han altså tilbage. Tunge erfaringer rigere. Og med en assist og en scoring, der for Arsenal betød et møde med Chelsea i fjerde runde.

For Nicklas Bendtner var betydningen af et mål og en assist noget større.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip