Bendtner tilbage på landsholdet

Det sker efter et halvt års tænkepause tildelt af DBU efter hans dom for spirituskørsel tidligere på året. Det har landstræner Morten Olsen oplyst på et pressemøde tirsdag i forbindelse med udtagelsen til VM-kvalifikationskampene mod Italien og Malta 11. og 15. oktober.

Olsen blev overbevist, da han i sidste uge så Nicklas Bendtner i aktion for Arsenal i Capital One Cup-kampen mod WBA. I den kamp fik Bendtner hele 120 minutters spilletid, hvor han lagde op til et mål og også scorede på et straffespark i straffesparkskonkurrencen.

- Jeg var ikke i tvivl om, at han skulle med efter at have set midtugekampen. Jeg har før haft ham med til en landskamp i Tyrkiet, hvor han ikke var i form, men det jeg så her var en helt anden Bendtner. Han var på tæerne, hvor han på hælene dengang i Tyrkiet. Det var tydeligt både, hvad han ville, og hvad han kunne, siger Morten Olsen.

Landstræneren slår fast, at han har været i kontakt med Bendtner undervejs, og han glæder sig over, at han med Bendtner tilbage i truppen stort set har den stamme til Italiens- og Malta-kampene, som tilbage i 2012 spillede EM i Polen og Ukraine.

- Det var tydeligt at se, at Bendnter er meget målrettet, og vi ved, at han elsker at spille på landsholdet. Mens han har været væk, er der selvfølgelig sket det, at andre har vist sig frem. Han mangler lidt kampe, men det jeg så i midtugen var en Bendnter i fysisk form, som var god på bolden, som ville lave mål, siger Olsen og fortsætter.

- Jeg så en dedikeret spiller, som jeg samtidig ved elsker at spille på landsholdet. Det gjorde det logisk at udtage ham. Om han starter inde, kan jeg ikke sige, men det er betryggende at have nogle erfarne spillere også.

Også Nicki Bille er udtaget til det danske angreb, selv om han har været involveret i en episode i Norge, hvor han måtte overnatte i detentionen efter en druktur.

Morten Olsen mener ikke, at Bille-sagen rummer nogen sammenligning med Bendtners spiritusørsel i foråret, som kostede et halvt års tænkepause fra landsholdet.

- Jeg havde ingen tvivl om Bille. Det kan der være mange meninger, men vi mener ikke, det kan sammenlignes med Bendtners situation for et halvt år siden, siger Olsen.

Dagens Gossip