Bendtner: Vi skal slå hul på målbylden mod Sverige

Før lørdagens første EM-playoffkamp mod Sverige har det danske landshold ikke scoret et eneste mål i de seneste tre betydende kampe.

Det skal ændres, annoncerer Nicklas Bendtner før kampene i Stockholm og i København tre dage senere.

- Vi ved, at vi skal score mod Sverige, hvis vi skal kvalificere os til EM, siger Bendtner.

- I de seneste kampe har vi ikke skabt så mange chancer, som vi gerne ville, og det er ikke normalt. Det har gjort det sværere for os at score.

- Vi skal gøre det bedre end i de tre seneste kampe, fortæller Wolfsburg-angriberen.

Det danske landshold har tabt 0-1 til Portugal og spillet 0-0 mod Albanien og Armenien i de seneste tre kampe.

I de seneste indbyrdes dueller mod Sverige er statistikken straks bedre.

Danmark har vundet de seneste fire kampe mod svenskerne, men den statistik kan Bendtner ikke bruge til noget.

- Nej, måske som motivation.

- Vi skal spille to forskellige kampe, som bliver meget taktiske og disciplinerede. Vi ved, at et mål til et af holdene kan blive afgørende, siger han.

Da det stod klart, hvilke otte hold der skulle spille playoff, var den danske angriber næsten sikker på, at Danmark i lodtrækningen ville få naboerne fra Sverige.

- Vi vidste, at vi ville få Sverige. Det var næsten uundgåeligt. Det er ærgerligt, men enten Sverige eller Danmark må blive hjemme fra EM, siger Bendtner.

- Det er ikke specielt for mig personligt, at vi skal møde Sverige. Det er bare en kamp, vi skal vinde for at komme til EM, siger han.

Danmark møder på lørdag klokken 20.45 Sverige i Stockholm, inden der er returopgør i København den 17. november. Den samlede vinder sikrer sig adgang til næste års EM i Frankrig.

/ritzau/

Dagens Gossip