Bendtsen: Merkel står styrket uanset resultatet

Sådan beskriver den danske konservative europaparlamentariker Bendt Bendtsen valgfesten hos det tyske søsterparti, hvor han befinder sig, og han understreger, hvad deltagerne også udstråler: Merkel er kommet styrket ud af valget.

»Det ser ud til, at Merkel får et fantastisk resultat. Og det svinger med, at hun og ikke har et absolut flertal. Men det vigtigste lige nu er, at vi har et søsterparti her, som kommer styrket ud af det her valg,« siger Bendt Bendtsen (K).

De seneste prognoser fra TV-stationen ZDF giver CDU og søsterpartiet CSU 42,3 procent af stemmerne, og to pladser i Forbundsdagen fra at have det absolutte flertal. Og da den nuværende regeringspartner, FDP, ser ud til at have haft et skidt valg og ikke kommer over spærregrænsen på fem procent, vil det sandsynligvis betyde, at Merkel må gå i regering med oppositionspartiet SPD. En kamel, som Bendt Bendtsen dog godt kan sluge.

»Det vil selvfølgelig betyde, at de ikke har helt den borgerlige linje, som jeg gerne havde set, i og med at FDP forsvinder. Omvendt er der ingen tvivl om, at Merkel er kuet, nej, hun er kommet styrket ud af det her, og jeg tror, at hendes linje bliver den afgørende for Tyskland fremover,« siger han og peger på, at Merkels stærke valg også har betydning for Danmark.

»Det er også godt for Danmark, for der er ingen tvivl om, at hun står for, at landene skal have øget konkurrencekraft. Og det, vi har oplevet med Sydeuropa, er, at de bare tror, de kan komme og få hjælp. Men hun har været en hård kvinde og har stillet krav til Sydeuropa, for at de kan få de hjælpepakker. Og det kommer hun styrket ud af,« siger Bendtsen.

Dagens Gossip