Benjamin hængt ud som pædofil på Facebook

Benjamin Holstebroe fra Aarhus er en rystet mand. Den 28-årige kundesupporter er blevet ufrivillig hovedperson i en uhyggelig sag om id-tyveri.

En ukendt gerningsmand brugt et 11 år gammelt foto af Benjamin Holstebroe til at komme i kontakt med børn. Samtidig er en Facebook-advarsel, hvor den 28-årige stemples som pædofil, blevet delt mere end 7000 gange.

Det er en kvinde ved navn Jeanette, der har startet advarslen. Opslaget er nu fjernet. Ifølge Ekstra Bladet er det sket efter trusler om en injurie-sag fra Benjamins venner.

LÆS OGSÅ: Aarhusianer hænges ud som pædofil

Onsdag skriver Jeanette dog på sin profil, at opslaget fortsat gælder, selvom det er slettet.

- Der er flere som enten har hørt eller set denne mand flere steder online. Han misbruger dog billedet som tilhører en uskyldig mand. NU bliver der drevet HADE komplot imod mig og imod denne uskyldige mand, folk glemmer helt sagens vigtighed!!!, skriver hun blandt andet.

Den pædofile krænker kalder sig Per Christensen. Den falske profil med Benjamin Holstebroes billede har været aktiv siden sommeren 2012.

- Jeg blev virkelig rystet, for billedet forestiller rent faktisk mig som 17-årig. Men det har aldrig været ude på nogen netside, og jeg er bestemt ikke pædofil, siger Benjamin Holstebroe til Ekstra Bladet.

På Facebook er den 28-årige mand gået til modangreb med et opslag, der nu er delt næsten 12.000 gange. Her slår han endnu engang fast, at han er rystet over sagens udvikling. Og, at det faktum, at han er homoseksuel, blot gør det hele endnu mere uforståeligt.

Det fremgår ydermere af Benjamin Holstebroes Facebook-profil, at han onsdag er blevet antastet, da han var på vej til at tage toget mod København. Her råbte en mand 'klamme svin'.

SE OGSÅ: Facebook-vrede: Jens fik 150 dødstrusler på en time

Østjyllands Politi har nu besluttet at gå ind i sagen.

- Han fortæller os, at et 11 år gammelt foto af ham er blevet delt på Facebook op mod 6000 gange, og at han bliver omtalt som en mand, der seksuelt har taget kontakt til en mindreårig pige, siger politikommissær Mogens Brøndum til Ritzau.

- Derfor har vi nu skrevet en sag med henblik på yderligere efterforskning, fastslår han.

Hvis efterforskningen fører til anholdelse, vil sigtelsen lyde på æreskrænkelse efter straffelovens paragraf 264d, oplyser Mogens Brøndum. Det kan betyde bødestraf eller fængsel i op til seks måneder til den eller de skyldige.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip