Benny Winther: Det har været hårdt for Per Bjerregaard

Her er det planen, at Benny Winther træder ud bestyrelsen og giver plads til nye folk. Han trækker sig på trods af, at han er den eneste aktionær, der har tegnet for mere end fem procent af aktierne, nemlig otte procent, og vil ikke længere gøre sin indflydelse gældende.

- Nej, det vil jeg ikke bruge til noget. Jeg har ikke tænkt mig at bruge den indflydelse, og nu er det jo min plan at rykke ud af bestyrelsen her næste gang. Hvis man gør sin indflydelse gældende, påtager man sig jo også ansvar. Og det vil jeg helst ikke længere.

Det er definitivt, at du rykker ud af bestyrelsen?

- Det har været min mening hele tiden at træde ud i år, og det holder jeg fast i. Planen er, at jeg træder ud, så der bliver plads til nye folk. Jeg synes også, at jeg har påtaget mig nok. Men jeg vil stadig være at finde blandt amatørerne og som hovedsponsor for dameholdet.

Aldo Petersen, tidligere FCK, er en af de investorer, der har lagt penge i denne emission? Hvordan har du det med det?

- Jeg kender ham ikke. Det kan godt være, han prøvede at komme ind i klubben engang, men det var en anden tid. Når man fjerner aktieklasserne, og man laver fri tegning, så kan man ikke forhindre folk i at komme ind i klubben, og i princippet kender man ikke deres reelle hensigter. Men jeg ved ikke mere om ham, end det, man kan læse i aviserne og har aldrig truffet ham, så jeg aner ikke, hvad hans hensigter er.

Har du frygtet, at der kom én rigmand, der ville købe majoriteten?

- Umiddelbart ja, men det er også lidt svært at sige, for det findes også venligtsindede af den slags, og set i europæisk perspektiv var det jo en nem løsning. Der har været henvendelser, men der har vist sig ikke at være nogen bonitet i det, og jeg fatter ikke, hvorfor den slags henvender sig, når de ikke har penge til det. De fleste investorer, vi har haft seriøst gang i, er dem, der har været nævnt i avisen.

Er du sikker på, at klubben nu er reddet, eller frygter du, hvad der vil ske, efter at pengene fra emissionen er brugt?

- Det kommer jo an på, hvordan man opfører sig i klubben. At man ikke kaster sig ud i det, vi lige har været igennem, altså med de kontrakter, som har været tilbudt fra klubben

Hvad har været det hårdeste den seneste tid?

- Det har nok været hårdere for Per (Bjerregaard, red.), end det har været for mig. Jeg har også været med i lang tid, men jeg har også haft noget andet at tage mig til end kun det her. Det har da været træls en gang imellem, fordi der har været den ene efter den anden og den tredje i spil, men det mest trælse forhandlingsforløb, synes jeg, har været med Spillerforeningen, siger Winther.

- For det første var det helt uretfærdigt, at spillerne kom med de krav, og for det andet var der en fastlåst forhandlingssituation, hvor de ikke gav sig. Nu kan de få lov til at vente i otte-ti år med at få de penge, hvis de da nogensinde får dem. De skulle nok have koncentreret sig om deres vindmøller.

Hvad har været Per Bjerregaards rolle i det her?

- Per har ikke haft nogen rolle i det her. Han har holdt sig udenfor. Han har ikke haft det særligt godt, og det er vel ikke så uforståeligt. Det har jo ikke været sjovt for ham at blive sat udenfor døren. Han har da forsøgt at hjælpe klubben, men han er bare blevet sat uden for døren, og det kan man ikke lave om på.

Ved juletid åbnede du for muligheden for at erklære klubben konkurs? Er du overrasket over, at I kunne redde den?

- Jeg var ret pessimistisk eller bekymret omkring juletid, for hver gang man skal igennem en emission, er det jo usikkert, men jeg er blevet overrasket hver gang over, at der er så mange mennesker i dette land, som har følelser over for denne klub.

Hvad er dit håb angående klubbens fremtid og bestyrelsens arbejde?

- Jeg har ikke nogen holdning til, hvordan en ny bestyrelse skal håndtere klubben Mit håb for klubben er bare, at vi bliver ved med at spille fodbold. Andet håb har jeg ikke. Et fuldstændigt simpelt og vel ikke urimeligt håb.

Dagens Gossip