Benny Winther lettet over at slippe tøjlerne i Brøndby

Benny Winther fik den afsked, Per Bjerregaard aldrig nåede, da han på mandagens ekstraordinære generalforsamling under stående ovationer blev takket for 35 års lang og tro tjeneste, og for i flere omgange at have haft penge oppe af egen lomme, når det var trange tider. Men det er slut nu.

- Det gode ved den nye bestyrelse er, at den både har penge og indflydelse, så hvis der bliver brug for penge igen en dag, så bliver det ikke mig, der skal betale, griner Benny Winther, der ikke har så meget kendskab til Aldo Petersen og hans folk:

- Men jeg kan da se, at de ikke kommer til at sidde i 35 år. Det er de for gamle til, siger den veloplagte, nu tidligere næstformand, der stadig sidder på otte procent af aktierne og ikke har tænkt sig at sælge dem foreløbig, selvom han havde givet fuldmagt over deres stemmer til Brøndbys Supporters Trust.

Afgangen efter 35 år var hverken en sorgens eller glædens dag, men snarere en befrielsens dag, bekræftede han på spørgsmålet, om det var en lettelse at forlade bestyrelsen:

- Ja! Jeg har følt et stort ansvar for, at vi kom igennem denne her skrækkelige periode, og jeg føler en lettelse over, at det ikke længere er mit ansvar.

Stående i Michael Laudrup Lounge kunne han dog også kigge sig omkring og være stolt over at have været med til at opbygge Brøndby IF fra det rene ingenting til en af landets flagskibe.

- Vi har jo skabt Danmarks største klub, været i semifinalen i Europa Cup'en, hvilket måske aldrig kommer til at ske igen for en dansk klub. Vi har bygget vores eget stadion, hvilket ikke alle har. Det behøver vi ikke være flove over, siger Benny Winther, der midt i glæden over sin egen flotte afsked ærgrede sig over, at hans makker gennem alle årene, Per Bjerregaard, ikke fik samme farvel.

- Jeg er rigtig ked af, at Pers exit ikke kom til at foregå på en ordentlig måde. Uden ham havde vi ikke stået her, siger Benny Winther.

Men han havde vel også ansvaret for, at det gik galt.

- Der er mange, der har ansvaret. Hans fejl var måske, at han sagde nej til for lidt.

I de glade år?

- Ja.

Han handlede vel også aktivt?

- Det var ikke meget, siger Benny Winther, der omgivet af gode venner fra amatørklubben forlod Michael Laudrup Lounge i høje grin og som en ansvarsfri mand.

 

 

 

Dagens Gossip