Bent Fabricius Bjerre får Æres Bodil 2013

Den 88-årige komponist og pianist, der har modtaget roser og priser såvel nationalt som internationalt, modtager lørdag den 16. marts, til Bodilprisuddelingen på Bremen Teater, de danske film-medarbejderes æres pris.

Jacob Wendt Jensen, formand for Film-medarbejderforeningen, synes at Bent Fabricius-Bjerre om nogen har fortjent prisen.

- I en menneskealder, nej I to-tre menneskealdre, har Bent Fabricius-Bjerre gjort sange og soundtracks i dansk film mere muntre. Om så det har været i ”Forelsket i København”, ”Jeg er sgu min egen”, ”Olsen-Banden” eller ”Blinkende lygter”, siger Jacob Wendt Jensen, og han fortsætter:

- Bent Fabricius-Bjerre har fabrikationen af den letflydende melodi i sin magt, og han har om nogen fortjent en Æres-Bodil efter i seks årtier at have bidraget flittigt til sangskatten i dansk films historie, siger Jacob Wendt Jensen.

Bent Fabricius Bjerre er uddannet pianist ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1946, og har i sin enestående karriere gjort succes som komponist og pianist inden for både musik, film og TV.

I 1962 fik han sit internationale gennembrud, og vandt en GRAMMY. Bent Fabricius Bjerre har komponeret musik til næsten 100 film i alt, skrevet musik til en lang række TV-seriesucesser, og har desuden komponeret balletmusik for Det Kongelige Teater, og flere musicals.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip