Bent Gabrielsen hædres som årets sølv- og guldsmed

Guldsmed Bent Gabrielsen modtager på fredag sølv-og guldsmedenes største hæder, Karl Gustav Hansen Prisen, på Museet på Koldinghus. Med prisen følger æren af en retrospektiv udstilling på museet og et indkøb af et af hans arbejder til museets samling.

Prisen overrækkes på Koldinghus klokken 15  i forbindelse med åbningen af ”Årets Guld- og Sølvsmed”, som kan ses frem til 18. november i Kirkesalen på Museet på Koldinghus.

Priskomiteen skriver baldnt andet i begrundelsen:

- Gabrielsen har gennem 60 år skabt iøjnefaldende smykker både i sølv og guld. Flere af hans sølvsmykker fra hans første år produceres og sælges fortsat i pæne tal. Bent Gabrielsen har med sin omhu og faglige dygtighed også bevæget sig ind på sølvsmedenes banehalvdel med korpusarbejder for Hans Hansen og med kirkesølv.

Bent Gabrielsen har gennem et langt liv har fremstået som en af landets førende og toneangivende smykkekunstnere. Fra 1953 til 1969 var han leder af Hans Hansen Sølvsmedies smykkeværksted og værkfører for hele fabrikken.

I 1969 etablerede han eget værksted først i Langdallund i Kolding, senere på Fiskenæs ved Vester Nebel. Fra hans værksted er udgået en fornem række af markante smykker, som ikke blot slog an i Danmark, men som eksporteredes til oversøiske lande som USA og Japan. Bent Gabrielsen tildeltes Lunning Prisen i 1964.

Karl Gustav Hansen Prisen er tidligere tildelt:

2001: Leon Kastbjerg Nielsen

2002: Erik Sjødahl

2003: Wilfried Moll

2004: Allan Scharff

2005: Carsten From Andersen

2006: Lasse Bæhring

2007: Ib Bluitgen

2008: Per Sax Møller

2009: Claus Bjerring

2010: Pétur Tryggvi

2011: Sidsel Dorph-Jensen

2012: Yuki Ferdinandsen

Se billederne nedenunder...

Dagens Gossip