Bent Hansen: Der ligger et voldsomt pres på vores skuldre

Men beslutningen lægger også pres på regionerne, erkender Bent Hansen.

»Når de praktiserende læger sender det signal, at de går ind i forhandlingsrummet med henblik på at nå resultater, så skal begge parter vise imødekommenhed for at nå resultater, og det forpligter jo også os til at være åbne over for PLOs synspunkter og komme dem i møde, sådan at vi får et fælles resultat og ikke gentager de samme fastlåste synspunkter,« siger Bent Hansen.

PLO vedtog med et meget snævert flertal - blot en enkelt stemme afgjorde afstemningen - at man er parat til at forhandle detaljerne i det lovforslag, der fastlægger de overordnede rammer for lægernes arbejdsvilkår på en række punkter.

Spørgsmål: Det var kun en enkelt stemme, der gjorde, at lægerne ikke endte med at aflevere deres ydernumre. Hvordan ser du på, at man var så tæt på at opsige aftalen med det offentlige?

»Det vil jeg såmænd ikke bruge ret meget tid på, for det, der er vigtigt, er resultatet, og nu drejer det sig om i forhold til den samlede gruppe af alment praktiserende læger at få nogle gode resultater. Det er det, jeg vil koncentrere mig om, og det interne i deres organisation overlader jeg trygt til dem,« siger Bent Hansen.

Spørgsmål: Det er ikke lykkedes at nå en aftale tidligere. Hvorfor skulle det være anderledes efter det her forløb?

»Der ligger et kolossalt pres både på de Praktiserende Lægers Organisation og på os i regionerne til at nå et resultat. Den usikkerhed, der er skabt i forhold til patienter og i forhold til det samlede sundhedsvæsen, kan ingen være tjent med, så der ligger et voldsomt pres på vores skuldre til at nå et resultat.«

Spørgsmål: Men hvad har ændret sig i forhold til tidligere?

Når fronterne først er kørt op, så er det vigtigt at få tavlen vasket ren. Det får vi så her, hvor loven er på plads, og hvor PLO har besluttet sig for at gå ind i forhandlingsrummet,« siger Bent Hansen.

Det er endnu uvist, hvornår parterne sætter sig ved forhandlingsbordet. Men Bent Hansen melder sig klar.

»Om vi når at sætte os sammen inden sommerferien, det ved jeg ikke, men jeg er klar allerede i den kommende uge, hvis der er,« siger han.

Regeringen og Venstre vedtog torsdag det såkaldte lovforslag om almen praksis, der skal bane vejen for en tættere offentlig kontrol med landets praktiserende læger.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip