Benzema: Jeg bliver ikke udtaget til EM

Den franske angriber Karim Benzema må se langt efter fodbold-EM på hjemmebane til sommer.

Den målfarlige forward fra Real Madrid bliver ikke udtaget til den franske trup, fortæller han på Twitter.

- Desværre for mig og alle dem, der støtter mig. Jeg bliver ikke udtaget til EM i Frankrig, skriver Benzema.

Angriberen har lavet 27 mål på landsholdet, men har længe været en varm kartoffel i det franske fodboldmiljø, fordi han er mistænkt for at være indblandet i en sag om afpresning af landsholdskollegaen Mathieu Valbuena.

Benzemas ven lå inde med en sexoptagelse af Valbuena og dennes hustru og krævede penge af Lyon-spilleren for at holde filmen skjult.

Mens Benzemas rolle i sagen er blevet undersøgt, har han været udelukket fra landsholdet, og nu har Det Franske Fodboldforbund (FFF) truffet en afgørelse om hans nærmeste landsholdsfremtid.

- Sportslige præstationer er en faktor, men ikke den eneste, der afgør, om en spiller bliver udtaget til Frankrigs trup.

- Spillernes evne til at skabe sammenhold i og uden for truppen bliver også taget i betragtning, lyder det i en erklæring fra FFF.

- Som følge heraf har Noel Le Graet (FFF-præsident, red.) og Didier Deschamps (landstræner, red.) besluttet, at Karim Benzema ikke kan deltage ved Euro 2016.

I forbindelse med Frankrigs testkampe i marts udtrykte landsholdskollegaen og angrebskonkurrenten Olivier Giroud bekymring for, om miseren kunne for indflydelse på stemningen i den franske EM-lejr.

- Det er noget, som kan forurene vores holdånd. Jeg forsøger ikke at tænke på det, da det forhindrer os i at koncentrere os omkring spillet på banen, sagde Giroud ved den lejlighed.

/ritzau/

Dagens Gossip