Berdych efter nederlag: Tiebreaks er et lotteri

Tiebreaks er blevet kaldet tennissportens svar på fodboldens straffesparkskonkurrence, og det vil tjekken Tomas Berdych gerne skrive under på efter nederlaget til Stanislas Wawrinka i semifinalen ved Australian Open.

Her sejrede schweizeren med cifrene 6-3, 6-7, 7-6, 7-6. Efter en kamp med bare et servegennembrud og altså tre tiebreaks, ærgrede Berdych sig over denne form for afgørelse på en dag, hvor han ellers ramte et højt niveau.

- Min gameplan lykkedes næsten perfekt, men tiebreaks er altid et stort lotteri, og i dag var han den heldige.

- Jeg er ved at være irriteret over at tabe kampe efter tiebreaks. Jeg er ikke særlig god til det. Jeg kan give mange eksempler på at have tabt kampe efter tiebreaks. Det er jeg nødt til at forbedre, siger Tomas Berdych ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Tjekken var lidt tid om at komme i gang, men han fandt større sikkerhed i sine egne servepartier fra begyndelsen af andet sæt. Samtidig gjorde han meget rigtigt i Wawrinkas servepartier, men schweizeren servede sublimt og afgav blot en breakbold i hele kampen.

- Det var en god kamp, og jeg spillede rigtig godt. Jeg var aggressiv, begik ikke mange fejl og angreb ham særligt, når han slicede fra baghånden.

- Men Wawrinka er en af de spillere, der har forbedret sig mest i det seneste år. Efter han begyndte at arbejde med Magnus Norman, har han fundet et helt andet niveau, siger Berdych.

Efter nederlaget i semifinalen er han stadig kun noteret for én grand slam-finale. Han tabte Wimbledon-finalen til Rafael Nadal i 2010.

/ritzau/

Dagens Gossip