Beredskabet pumper på livet løs på Fyn og i Sønderjylland

Skrevet af admin

27/12/2015

Dagens topnyheder

Regn i store mængder volder natten til søndag fortsat problemer flere steder i landet, melder politi og beredskab.

Værst ser det ud på Fyn og i Sønderjylland, hvor de lokale beredskabsmyndigheder i løbet af natten og søndag får hjælp til opgaven fra Beredskabsstyrelsen og Danske Beredskaber.

- Lige nu har vi gang i 15 indsatser, og vi har alle beredskabscentrene i gang lige nu. Haderslev og Herning er her, og Nordjylland og Næstved er på vej, så vi har gang i alt det mandskab, vi kan skrabe sammen, siger indsatsleder Bo Kryger fra Beredskabsstyrelsen i Sydjylland.

- Vi kører både til Svendborg, Otterup, Vejen, Skodborg, og vi er i Sønderborg og Tønder. Ja, vi er over det hele, tilføjer han.

Det er både veje og huse i risiko for at blive oversvømmet, der skal have pumpet vand væk.

Søndag morgen bliver indsatsen forstærket af flere kommunale beredskaber på Sjælland, der sender mandskab og materiel over broerne til Jylland.

- Selv om der er langt til Sønderjylland, så handler det danske beredskab om, at vi kan understøtte hinanden, når der er behov. Og da det ikke regner så voldsomt hos os, så sender vi selvfølgelig ekstra ressourcer til Sønderjylland, siger Bjarne Nigaard, sekretariatschef hos Danske Beredskaber.

I alt sender de kommunale beredskaber på Sjælland 30 mand og pumpekapacitet på 70.000 liter i minuttet til Sønderjylland, medmindre de får at vide, at behovet ikke længere er til stede.

På Fyn oplyser politiets vagtchef, at regnen især giver problemer på Nordfyn, i Nyborg og i Svendborg. Derudover er tre kilometer af Ring 3 lukket i Odense.

I Odder er der ifølge Østjyllands Politi risiko for, at en række huse langs Odder Å vil blive oversvømmet, hvis vandstanden stiger mere, og i Nordjylland er temperaturen lavere, så her sner det flere steder omkring Hjørring og Vrå i Vendsyssel, oplyser Nordjyllands Politi.

/ritzau/