Beredskabsstyrelsen leder nødhjælpsmission til Sydsudan

En teamleder og to tekniske eksperter fra Beredskabsstyrelsen skal stå i spidsen for en mission til det katastroferamte Sydsudan. Det skriver Beredskabsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Sammen med to medarbejdere fra den svenske pendant MSB (Myndigheten for Samhällskydd och Beredskap) skal de tre ledere opstille fem lejre, som skal huse nødhjælpsarbejdere i den uroplagede og svært fremkommelige delstat Jonglei.

- Danmark har nogle af de dygtigste folk, der gør en kæmpe og uselvisk indsats, når de er udsendt. Situationen i Sydsudan er alvorlig, og befolkningen er derfor afhængig af den hjælp, de kan få udefra, siger forsvarsminister Nicolai Wammen (S) i en skriftlig kommentar.

Op til 95.000 mennesker er ifølge FN’s fødevareprogram, WFP, berørt af store vandmasser samt voldelige uroligheder i Jonglei.

De fem lejre, som Beredskabsstyrelsen skal opføre, skal fungere som platforme for videre distribution af katastrofebistand til de nødlidende i de svært fremkommelige egne. Lejrene bliver efter en implementeringsperiode overgivet til WFP.

Lejrene bliver betegnet som "lette", da infrastrukturen i Sydsudan er så dårlig, at der ikke kan medbringes hverken generatorer eller brændstof. I stedet står solcellepaneler fra Danmark og Sverige for strømforsyningen til lejrene.

Missionen ventes at vare op til tre måneder, og det danske bidrag finansieres af Udenrigsministeriet.

/ritzau/

Dagens Gossip