Beredskabsstyrelsen sender alle pumper til Sønderjylland

Sønderjylland er anden juledag blevet ramt af voldsomme regnskyl, og det har fået Beredskabsstyrelsen til at sende alle tilgængelige pumper med det sydvestlige Danmark.

- Vi har sendt ni tyvefodscontainere med højkapacitetspumper. Det er alle de enheder, vi har i Jylland og alle de enheder, vi har på Sjælland, fortæller vagthavende ved Beredskabsstyrelsen Thorbjørn Nesjan til Ritzau.

Tilbage er kun en enkelt pumpecontainer på Bornholm.

- Den kan vi ikke flytte før i morgen tidlig, hvor færgen går. Hvis der fortsat er behov til den tid, så flytter vi også den, forklarer den vagthavende.

Dagen igennem er der faldet kraftig regn i den sydlige del af landet. DMI's officielle målinger viser, at det har regnet mest i det sydvestlige Jylland, hvor der flere steder er faldet over 45 millimeter regn siden morgenstunden.

På Als, i Tinglev, Aabenraa, Sønderborg, Gråsten og Haderslev hjælper Beredskabsstyrelsen de kommunale beredskab med at pumpe vand væk.

Og det er ikke hver dag, at styrelsen sender alle pumper af sted.

- Det er ikke så normalt, men det sker, når vi har større oversvømmelser som skybruddet i København og på Sjælland (i 2011, red.), siger Thorbjørn Nesjan.

Regnvejret har især ramt den sydlige del af landet, og på Lolland-Falster er der flere steder målt over 30 millimeter regn, mens regnmængderne på Sjælland har været værst i den vestlige del, hvor der er faldet mellem 20 og 30 millimeter.

Meldingerne fra politiet rundt omkring i landet er, at regnvejret foruden vandskader har ført til enkelte trafikuheld samt lukkede veje.

I Odense har politiet måtte lukke Østre Ringvej, mens Brovejen i Vordingborg ligeledes er spærret.

Lørdag aften og nat bevæger uvejret sig til Nordjylland, hvor der forventes at falde en del regn i Vendsyssel, som en overgang kan blive til slud og sne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip