Berlin Zoo vinder retssag om isbjørnen Knut

Berlins zoologiske have har vundet en tvist om den døde, men verdenskendte isbjørn Knut ved EU-Domstolen i Luxembourg.

Det britiske firma Knut IP Management forsøgte i 2007 at registrere "Knut - Der Eisbär" (Knut - isbjørnen) som varemærke for papirvarer, tøj, sko og sportsartikler.

Det skete to dage før, at Berlins zoo præsenterede den lille isbjørn Knut for offentligheden. Aviser verden over havde da allerede skrevet om den nyfødte bjørneunge, fordi dens mor nægtede at kendes ved den efter fødslen.

Trods eksperters anbefalinger om at lade naturen gå sin gang begyndte dyrepasseren Thomas Dörflein at give Knut mad fra flaske og passe ham.

Berlins zoologiske have trak Knut IP Management i retten med den begrundelse, at der var risiko for, at det nye varemærke kunne forveksles med havens eget varemærke "Knud", som allerede var registreret, da briterne gjorde krav på navnet.

EU-Domstolen har mandag givet Berlins zoo medhold i, at forbrugerne nemt vil kunne overse de forskellige måder at skrive isbjørnens navn på, især da produkterne, der sælges under navnene Knud eller Knut, stort set er de samme.

Den zoologiske have har tidligere fået støtte fra EU-kontoret for Varemærker og Design, Ohim, og mandag besluttede EU-Domstolen at gøre det samme. Dommen kan dog ankes til en højere retsinstans.

Isbjørnen Knut døde i 2011 af en uopdaget hjernesygdom. Der er opstillet en statue af Knut i den zoologiske have.

/ritzau/dpa

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip