Berlingske får ny direktør fra Føtex

Skrevet af admin

01/02/2016

Mest læste i dag

Berlingske Media har shoppet ny administrerende direktør i supermarkedskæden Føtex.

I en pressemeddelelse oplyser bestyrelsen, at den har ansat Mette Maix, som kommer fra en stilling som direktør for Føtex.

Hun skal nu lede mediehuset, som blandt andet udgiver BT, Berlingske og Weekendavisen.

- Efter en god proces med et stærkt kandidatfelt er valget faldet på en stærkt kundeorienteret profil.

- Mette Maix har arbejdet i en branche, der er i hastig forandring, og har stor erfaring med branding, kundeadfærd og transformation af virksomheder, og hun har i sine tidligere stillinger demonstreret stærke ledelseskompetencer, siger Berlingske Medias bestyrelsesformand, Kim Graven-Nielsen.

Mette Maix afløser Bjarne Munck, der siden 30. oktober har været fungerende administrerende direktør. Han tiltræder i en nyoprettet stilling som driftsdirektør og vil sammen med Mette Maix udgøre Berlingske Medias direktion fremover.

Bjarne Munck blev indsat midlertidigt på posten som administrerede direktør, efter den tidligere administrerende direktør Lisbeth Knudsen, blev afskediget.

Siden da har Berlingske Media været på udkig efter ny direktør, og valget er altså nu faldet på Mette Maix, der haft en lang ledelseskarriere i detailbranchen.

Blandt andet som kædedirektør for SuperBrugsen, marketingdirektør for Tesco i Slovakiet og altså senest direktør for Føtex.

- Arbejdet med udvikling af brands i et marked, der ændrer sig rivende hurtigt, og hvor det er helt afgørende at forstå kunderne og deres behov, har drevet mit professionelle liv.

- Derfor glæder jeg mig meget til sammen med medarbejderne i huset at tage fat på den videre udvikling af virksomheden og styrke vores mediers position i markedet, udtaler Mette Maix i meddelelsen.

Den nye direktør har første dag i arbejdstøjet 8. februar.

Hun er uddannet cand.negot.- kandidatgrad i international forhandling - fra Syddansk Universitet og er født i 1969.

/ritzau/