Berlingske sælger Syddanske Medier

Som et led i handlen fortsætter Berlingske Media og Den Sydvestjyske Venstrepresse et tæt samarbejde bl.a. omkring redaktionelt indhold, bladsalg, tryk og udvikling af e-commerce forretningen Sweetdeal.

Forhandlingerne om konsolideringen af det syddanske mediemarked blev indledt før sommerferien, og første fase af drøftelserne er nu afsluttet. Parterne er enige om at fortsætte forhandlingerne om fremtiden for Jysk Avistryk i Vonsild, hvor bl.a. JyskeVestkysten bliver trykt, og det samme gælder for prepress-aktiviteterne samme sted. Disse aktiviteter er i dag ejet 100 procent af Berlingske Media.

Berlingske Medias koncernchef, Lisbeth Knudsen, har siden 2007 siddet i Syddanske Mediers bestyrelse og takker nu af sammen med koncernens øvrige tre bestyrelsesmedlemmer, som er bestyrelsesformand Charlotte Sahl-Madsen, Erling Aaskov og Peter Parbo.

“Jeg ønsker Den Sydvestjyske Venstrepresse al mulig succes med at udnytte de spændende markedsmuligheder, som erhvervelsen af vores ugeaviser i området giver til den samlede position for virksomheden, ligesom jeg glæder mig over, at vi fortsat kommer til at have et meget tæt samarbejde på en række områder med det nye Syddanske Medier. Jeg tror, den konsolidering på tværs af udgivelser og distributionsplatforme, som kan gennemføres nu, kan få en afgørende positiv betydning for Syddanske Mediers fremtid,” siger koncernchef Lisbeth Knudsen.

Bestyrelsesformand for Den Sydvestjyske Venstrepresse, advokat Arne Andersen, siger:

"Det er en stor dag for Den sydvestjydske Venstrepresse (DSVP). Igennem flere år har det været et ønske, at vi kom til at eje Syddanske Medier 100 procent og ugeaviserne på østkysten. Dermed bliver det muligt at skabe en sammenhængende mediekoncern, som dækker hele området på print, radio og online. DSVP har i over 20 år haft fælles ejerskab af Syddanske Medier med Berlingske Media og vi vil gerne takke for dette samarbejde. Nu fortsætter samarbejdet på en række konkrete områder, og det ser vi frem til. Samtidig vil vi gerne byde de nye medarbejdere velkomne, som kommer til ved købet af ugeaviserne på østkysten".

 

Dagens Gossip