Berlusconi får sin dom mandag

Den tidligere premierminister er tiltalt for at have haft sex med en mindreårig - den dengang 17-årige danser og callgirl Karima El-Mahroug, også kendt som »Ruby Hjerteknuser«, der i dag er 21 år. I Italien er det forbudt at købe sig til sex med kvinder under 18 år.

Dommen kan lukke en to år lang retssag, der både har fascineret og forarget med sine historier om de berygtede »bunga-bunga«-fester i den daværende premierministers villa uden for Milano.

Anklagerne kræver seks års fængsel til Berlusconi, og at han bandlyses fra italiensk politik på livstid. Hvis Berlusconi kendes den skyldig, kan det også få konsekvenser for den nuværende premierminister Enrico Lettas skrøbelige koalition, der er afhængig af støtte fra Berlusconis Frihedsparti.

Der er dog mulighed for at anke sagen to gange, så derfor kan det tage år, før der foreligger en endelig dom.

»Han forventer, at dommen går imod ham. Han har fortalt alle, at dommerne er forudindtagede,« siger James Walston, professor i politik ved Det Amerikanske Universitet i Rom, til Reuters.

Hovedpersonen selv afviser alle beskyldningerne og mener, at han bliver retsforfulgt af en venstreorienteret anklagemyndighed. Berlusconi hævder, at »bunga-bunga«-festerne, som italienske medier har døbt dem, var elegante middagsselskaber, hvor de kvindelige gæster udførte uskyldige nøgenshows.

Den italienske højesteret afviste i sidste uge en appel fra Berlusconi i en skattesag, hvor han også risikerer fængselsstraf.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip