Berlusconi: Min familie har det som jøder under Hitler

Silvio Berlusconi siger, at han forfølges så meget af domstolene, at hans børn i dag "føler sig som jøderne under Hitler".

Den tidligere italienske premierminister blev tidligere i år idømt et års fængsel for skattesvindel. Han kan afsone i husarrest eller ved at gøre samfundstjeneste.

- Mine børn fortæller mig, at de føler det samme, som jødiske familier i Tyskland må have følt under Hitlers regime, siger han i et af en række interviews, som offentliggøres i nær fremtid.

Journalisten Bruno Vespa, som har interviewet Berlusconi, offentliggør onsdag uddrag af samtalerne.

- Hele verden er imod os, siger Berlusconi.

Hans sammenligning med de tyske jøders skæbne har vakt furore i Italien.

Berlusconis kommentar er "ikke bare upassende og uforståelig, men også en fornærmelse over for mindet om dem, der blev frataget enhver ret og efter modbydelige og ufattelige lidelser deres liv", siger formanden for det jødiske samfund i Italien, Renzo Gettegna.

Der var også reaktioner fra politikere.

- At trivialisere en forfærdelig tragedie som Shoah med en hverdagsagtig politisk polemik, som Berlusconi har gjort, er rystende, mener lederen for det venstreorienterede parti Sel, Nichi Vendola.

De tyske nazister myrdede under Anden Verdenskrig op mod seks millioner jøder.

Italiens senat meddelte tirsdag, at forsamlingen den 27. november vil stemme om, hvorvidt det skal fratage Berlusconi posten som senator, fordi han er dømt for en kriminel handling.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip