Berlusconi sælger AC Milan til kinesiske investorer

Den tidligere italienske premierminister og nuværende ejer af fodboldklubben AC Milan, Silvio Berlusconi, har godkendt et salg af AC Milan til en gruppe af kinesiske investorer.

Det fortæller Berlusconis families holdingselskab, Fininvest, fredag, skriver dpa.

- Det vurderes ifølge aftalen, at værdien af AC Milan ligger på 740 millioner euro (5,5 milliarder kroner), og der er en anslået gæld i klubben på cirka 229 millioner euro (1,6 milliarder kroner, meddeler virksomheden.

De kinesiske købere skal ifølge aftalen skyde 350 millioner euro, hvilket svarer til 2,6 milliarder danske kroner, i fodboldklubben over de næste tre år og seks måneder, og de første 100 millioner euro skal falde, når aftalen er indgået.

Det har siden april måned været kendt, at den aldrende levemand ønskede at sælge fodboldklubben.

- Jeg vil overlade Milan til ejere, som kan gøre klubben til en stormagt igen. Ikke bare i Italien, men i hele verden, sagde 79-årige Berlusconi i juli måned, da han mødte pressen efter at være blevet behandlet for hjerteproblemer på et sygehus i Italien.

- Ud af mine 30 år i klubben har jeg haft 26 gode. De fire seneste år, har jeg ikke kunnet gøre de ting, som jeg gerne ville, sagde han til gazettaworld.com.

Det kinesiske konsortium, som overtager 99 procent af aktierne i AC Milan, består blandt andet af finansselskabet Haixia Capital og erhvervsmanden Yonghong Li, som ledte forhandlingerne på vegne af investorerne.

AC Milan sluttede i sidste sæson på en skuffende syvendeplads, og man skal helt tilbage til 2013, før AC Milan senest var med i toppen af Serie A.

Aftalen forventes at være afsluttet ved udgangen af 2016.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip