Bernts opslag hyldes af tusinder: 'Tænk, hvis dette skete for dig og ikke "bare" et barn'

Et opslag af nordmanden Bernt Hindenes er gået viralt til hans egen store overraskelse. 

Indlægget rammer noget i så mange mennesker, at det på kun to døgn er delt over 34.000 gange på facebook. 

Han starter opslaget således:

- Tænk, hvis du kom på job om morgenen. I garderoben passer de andre på, at de ikke hænger deres jakker i nærheden af din, så din jakke kommer til at hænge for sig selv. Ingen siger hej. Ingen ser på dig. Hvis du siger hej, er der ingen, som svarer. Ved kaffemaskinen står nogen og griner, temaet er fyraftensbajerne på fredag, hvor du ikke er inviteret med, men som du forstod er ved at blive arrangeret, da du tjekkede Instagram i går aftes. Til frokost sidder mange sammen, men når du nærmer dig, siger én, at pladsen er taget. Du må sætte dig ved et andet bord. Alene. Hvordan føles det? Hvor længe havde du holdt? En dag? To? Måske en uge? Til du havde været så langt ude, at du måtte gå til lægen og sygemelde dig?

Læs også: Hver femte teenager bliver mobbet på de sociale medier

Bernt Hindenes forklarer, at 40.000 børn oplever ovenstående scenarie i Norge hver eneste dag. De bliver mobbet – vel at mærke i skolegården i stedet for på arbejdspladsen, hvor man trods alt som voksen har muligheden for sygemelde sig eller måske i højere grad evner at sige fra.

- De går hjemmefra med skoletasken på ryggen og et håb om, at i dag måske bliver bedre, og de håber på at komme helskindet hjem igen, men de ved også, at de nok skal igennem det samme i morgen. Og dagen efter. Og dagen efter igen, uddyber han.

Han har skrevet opslaget som et opråb til alle forældre, som han håber vil være mere opmærksomme på, hvordan deres børn opfører sig uden for hjemmet.

- Os, der har børn, må lære dem at se værdierne i alle typer af mennesker. Lære dem, hvad empati er, og hvad udstødelse og mobning kan gøre ved et barn.

Han minder os om, at vi allerede har set nok skolemassakre, selvmord og grimme resultater af mobning til, at forældre burde vide, hvordan man opdrager sine børn ordentligt.

Læs også: 8-årige Nicolas skrev et brev til sin mobber – nu kender hele hans skole til brevet

Se hele hans opslag nedenfor:

 

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Tenk deg at du kommer på jobb om morgenen. I garderoben passer de andre på å henge jakkene sine bort fra din, slik at...

Posted by Bernt Hindenes on Tuesday, January 5, 2016

 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip