Berømt filmidol går i parterapi med konen

I stedet for at symptombehandle er det langt mere effekt at forebygge.

Sådan lyder ægteskabsrådet fra stjerneskuespilleren Robert Downey Jr., der har været sammen med produceren Susan Downey siden 2003.

Parret går nemlig i regelmæssig parterapi for at forhindre, at forholdet slår skår, fortæller den 51-årige verdensstjerne i et opsigtsvækkende interview i den kommende udgave af mandemagasinet GQ.

- Der findes to typer terapi; krise- og vedligeholdelsesterapi. Og folk, der starter med vedligeholdelsesterapi, ender ikke i kriseterapi.

- Det svarer til rengøringshjælp - det er meget bedre at få skiftet lagnerne et par gange om ugen end først at skifte dem, når de er blevet beskidte, lyder det fra det to gange Oscar-nominerede "Avengers"-idol.

Robert Downey Jr. og fru Susan giftede sig i 2005 efter to års forhold, og siden er familien vokset med sønnen Exton på i dag fire år og den lille pige Avri på blot et år.

- Halvdelen af hemmeligheden bag et solidt forhold er at kommunikere, så nogle gange sender Susan mig i terapi alene, hvis hun mener, at jeg har brug for at snakke om nogle emner alene.

- Det handler om teambuilding og konfliktløsning, siger stjerneskuespilleren.

Tidligere har Robert Downey Jr. været i fængsel og dybt afhængig af både alkohol og stoffer. I dag har verdensstjernen vendt den synkende skude til stormende succes og er verdens bedst indtjenende skuespiller for tredje år i træk.

I perioden juni 2014 til juni 2015 indkasserede Robert Downey Jr. svimlende 549 millioner danske kroner på kontoen for blandt andet sin "Iron Man"-rolle, som han i øjeblikket er aktuel i med superheltefilmen "Captain America: Cilvil War", som stadig vises i de danske biografer.

/ritzau/FOKUS

Dagens Gossip