Bertel Haarder: »Vi er belastet af god opdragelse«

Det konkluderer Folketingets mest erfarne medlem, Bertel Haarder (V), der tirsdag eftermiddag overværede debatten i salen.

»Vi er hverken sydeuropæere eller briter. Vi er belastet af god opdragelse og en kedelig folketingstradition, og den har vi svær ved at vriste os ud af, selv om formanden jo nærmest opfordrede os til det,« siger Haarder, der er medlem af Folketingets Præsidium og tidligere minister.

I løbet af den timelange debat skulle statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) svare på spørgsmål fra Lars Løkke Rasmussen (V), Kristian Thulesen Dahl (DF), Johanne Schmidt-Nielsen (Ø), Anders Samuelsen (LA) og Lars Barfoed (K).

Ifølge Bertel Haarder er det ikke sikkert, at den nye debatform bringer noget godt med sig.

»Jeg har kun siddet og vurderet, om nogen blev klogere ved denne her debat, om noget blev friskere og sjovere af denne her debat, og det er jeg ikke sikker på,« siger han.

De nye debatter kommer til at finde sted hver anden tirsdag, og de betyder blandt andet, at statsministerens ugentlige tirsdagspressemøde er taget af det politiske program. Bertel Haarder sår tvivl om, hvorvidt folk vil være interesseret i den nye debatform, hvis ikke statsministeren ændrer sin optræden.

»Nu er der denne lejlighed, hvor statsministeren fortæller Folketinget, pressen og resten af offentligheden om rigets tilstand, og så synes jeg, at det var skidt, at det blev ren polemik. Det kan være godt én gang, men jeg tror, det kan ødelægge hele modellen på længere sigt, så ingen gider at komme til det,« siger han.

Bertel Haarder er i øvrigt ikke den eneste fra Venstre, der ikke var helt tilfreds med udfaldet af debatten. Undervejs skrev partiets politiske ordfører, Ellen Trane Nørby (V), således på Twitter:

»Hold op hvor er det småkedelig debatform Lykketoft og præsidiet har opfundet. Giv plads til friere leg, hvis det skal give ny energi!«

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip