Berygtet islamist meldes dræbt

En efterretningsrapport peger på, at Shekau, der står i spidsen for den berygtede gruppe Boko Haram, er blevet skudt på et tidspunkt mellem 25. juli og 3. august i år, siger talsmand Sagir Musa ifølge BBC.

Ifølge rapporten blev Shekau skudt og dræbt, da en gruppe soldater angreb en Boko Haram-base i det nordøstlige Nigeria. Det er dog endnu ikke blevet bekræftet af gruppen selv.

Boko Haram består af radikale islamister, som blandt andet kæmper for at vælte Nigerias regering og danne en islamistisk stat med sharialovgivning i det afrikanske land. Gruppen begyndte sit oprør i 2009, og siden har tusindvis af mennesker mistet livet.

Det er ikke første gang, Abubakar Shekau meldes dræbt. Det skete også i 2009, samme år som han blev Boko Harams øverste leder, efter grundlæggeren, Muhammad Yusuf, døde. Under Shekaus lederskab er oprørerne blevet mere brutale, og de står ifølge BBC bag en lang række bombeangreb og bortførelser.

USA har udlovet en dusør på syv millioner dollar - svarende til 39 millioner kroner - for oplysninger, der kan føre til Shekau.

BNB

Dagens Gossip