Berygtet norsk islamist løslades

Islamisten mullah Krekar er en fri mand, efter en norsk domstol har afgjort, at han ikke er skyldig i at være kommet med trusler i et interview sidste år.

I oktober sidste år blev Najmuddin Faraj Ahmad, bedre kendt som mullah Krekar, idømt halvandet års fængsel for trusler mod en kurder og for at have opfordret til strafbare handlinger i et interview. Dommen blev anket, og nu er Krekar igen en fri mand.

Truslerne, som blev fremsat i interviewet i februar sidste år, kom godt en måned efter, at Krekar havde afsonet en fængselsdom på to år og ti måneder for trusler mod Norges nuværende statsminister, Erna Solberg, og tre kurdere.

Den 59-årige kurdiske iraker mullah Krekar risikerer imidlertid at blive udleveret til Italien, hvor han har en terrorsigtelse imod sig. Sigtelsen gælder terrorplanlægning og en mistanke om, at Krekar er leder for organisationen Rawti Shax.

Den første trusselsdom var blandt andet baseret på, at Krekar tidligere har udstedt en dødsdom - en fatwa - over den ene kurder, fordi han brændte et eksemplar af Koranen.

I interviewet i februar sagde Krekar, at enhver, som har kendskab til kurderens dødsdom, frit kan dræbe ham. Han udtalte videre, at han ville sende en gave til den, som dræber vedkommende.

Efter frifindelsen sagde Krekars advokat:

- Han er kommet med en udlægning af det, som Koranen og sharialoven siger om at brænde koranen - at det fortjener døden. Han har ikke lagt nogen personlig mening eller trusler i det.

/ritzau/NTB

Dagens Gossip