Besætningsmedlemmer på krydstogtskib dræbt under brandøvelse

Fem besætningsmedlemmer blev søndag dræbt på krydstogtskibet Thomson Majesty, der drives af det britiske rejseselskab Thomson. En redningsbåd faldt fra skibet under en brandøvelse.

Ulykken skete ved La Palma i De Kanariske Øer, hvor skibet lå for anker ud for hovedstaden Santa Cruz. Ifølge de spanske myndigheder tæller de dræbte tre indonesere, en filippiner og en ghaneser. To græske statsborgere på redningsbåden blev alvorligt såret, mens en anden filippiner kom lettere til skade. 

Kort efter middag faldt redningsbåden - med de otte besætningsmedlemmer i - 17 meter ned i vandet og væltede omkuld. Det er endnu uklart, hvad der fik båden til at falde, men det skete, mens besætningen var i færd med at teste redningsudstyret på skibet.

- Thomson Cruises kan bekræfte, at der har været en hændelse med skibets besætning under en øvelse. Vi kan også bekræfte, at fem besætningsmedlemmer desværre er blevet dræbt og tre andre er kommet til skade. Én er blevet udskrevet fra hospitalet, og vi forventer, at de to andre bliver udskrevet snart. Vores tanker går til de pårørende, udtaler en talsmand fra Thomson.

Omkring 2.000 passagerer var om bord på Thomson Majesty, men ingen var involveret i ulykken. Yderligere undersøgelser skal nu slå fast, hvad der præcis gik galt.

Dagens Gossip