Beskeden målvogter roser sit forsvar efter storkamp

Rikke Poulsen leverede den hidtil suverænt bedste danske målvogterpræstation ved VM, da hun med 23 redninger var hovedårsagen til håndboldkvindernes klare 28-20-sejr over Montenegro fredag eftermiddag.

Men efter hyldest fra publikum og en udnævnelse til banens bedste spiller var det en forholdsvis afdæmpet Viborg-keeper, der så tilbage på sin store præstation.

- Forsvaret arbejdede hårdt, og jeg kom ind i et flow, der gjorde, at vi fik pillet pynten lidt af montenegrinerne. Foran mig gjorde forsvarerne alt, hvad de kunne, og så kom redningerne nede bagved - det var dejligt, siger Rikke Poulsen.

Hun endte på en redningsprocent på 55 i en kamp, hvor hun også reddede to straffekast.

Tilskuerne i Boxen sluttede med taktfaste råb på "Poulsen" - en detalje, der da heller ikke gik målmandens næse forbi.

- Det var dejligt med den opbakning, siger hun.

- Da vi kom ind i hallen, var der ikke mange tilskuere, men der var mange i anden halvleg. Tilskuerne var gode, og vi gav dem noget at klappe af, lyder det fra Rikke Poulsen.

Med sejren er Danmark klar til forårets OL-kvalifikationsturnering, og dermed fik spillerne et lille plaster på såret oven på den store nedtur mod Rumænien i kvartfinalen.

- Det er dejligt at spille på sådan et hold, hvor hjertet sidder på rette sted. Det kan godt være, vi har været skuffede, men vi rejste os igen. Det kendetegner os. Det kan godt være, det ikke altid er lige køn håndbold, men vi bliver ved, siger Rikke Poulsen.

Danmark afslutter VM med en kamp om femtepladsen mod Rusland på søndag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip