Beskidt bager i Holbæk er nu ren: Sur smiley er blevet glad

Der var en sur smiley ledsaget af en bøde på 5000 kroner til Bagergården på Valdemar Sejrsvej i Holbæk, da bageriet blev kontrolleret af Fødevarestyrelsen den 11. april. Den 29. maj vendte Fødevarestyrelsen så tilbage for en opfølgende kontrol af virksomheden, og det var med et positivt resultat.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Ved kontrolbesøget den 11. april fandt Fødevarestyrelsen blandt andet rengøringen utilstrækkelig, ligesom påbud fra et tidligere besøg fortsat ikke var bragt i orden. Men i den nye kontrolrapport fremgår det, at alle påbud nu er blevet imødekommet. Det betyder, at butikken atter kan smykke sig med en smilende smiley.

LÆS OGSÅ: Beskidt bager i Holbæk: Vi har ikke tid til at gøre rent

- Selvfølgelig er jeg en glad bagermester, når man oplever, at man i gåseøjne bliver hængt ud, konstaterer bagermester Henning Larsen.

Efter kontrolbesøget den 11. april betalte virksomheden bøden og gik straks i gang med at efterkomme Fødevarestyrelsens krav. Det betød blandt andet ekstra tiltag til rengøringen ud over den daglige rengøring. Henning Larsen mener dog ikke, at bageriet på noget tidspunkt har været for beskidt eller ulækkert til at håndtere fødevare.

- Vi har et fuldstændig åbent bageri. Det vil sige, at man kan se fra butikken, hvor varerne bliver produceret. Folk kan altid se, hvad vi laver. Derfor gør vi også meget ud af at holde bageriet rent, siger Henning Larsen.

Den 8. maj rettede Henning Larsen kritk mod Fødevarestyrelsens metoder via Dagens.dk. Han fastholder kritikken i dag.

- Der er altid rent i vores bageri. Jeg synes ikke, den smileyordning er noget værd. Man kan få en sur smiley, hvis kontrollanten ikke kan få adgang til en egenkontrol, men det har jo ikke noget med fødevaresikkerhed at gøre. Der kan komme et spindelvæv over natten, eller et batteri i en håndvask kan stoppe med at virke, og så får man også en sur smiley. Det er ikke fair, siger han.

- I gamle dage tog Fødevarestyrelsen prøver af produkterne. Det er mere relevant, forklarer Henning Larsen.

Da Dagens.dk i begyndelsen af maj bragte historien om Bagergården, rejste det massiv debat. Blandt andet på Facebook. Ikke rar læsning, fortæller Henning Larsen.

- Det er ikke sjovt, når man knokler for at gøre rent. Og når folk bare kommenterer uden at kunne se bageriet, så står man lidt med en øv-følelse, siger han og fortsætter:

- Når man så ser på, hvad der ellers foregår rundt omkring, så er det frustrerende. Der er pizzariaer, hvor dejen står udenfor, og fuglene hakker i det. Og alligevel har de en elitesmiley.

Du kan se den fulde rapport her.

Dagens Gossip