Beskidte sygehuse får region til at øge kontrollen

En stikprøvekontrol af rengøringen på de syddanske sygehuse viste, at på enkelte sygehusenheder var op til 19 procent af lokalerne ikke rengjort godt nok. Det resultat håber man at forbedre med de nye tiltag, siger Poul-Erik Svendsen (S), der formand for Region Syddanmarks Sundhedsudvalg:

»Resultatet af stikprøvekontrollen skal forbedres. De nye tiltag skal være med til at give det nuværende rengøringsniveau et løft, som vil komme både patienter, pårørende og ansatte til gode,« siger han i en pressemeddelelse.

Rengøringskontrollerne, der foretages af den uafhængige rådgivningsvirksomhed Dansk Servicerådgivning ApS, fordobles fra den nuværende ene gang om året til to gange årligt. Samtidig blev det besluttet at fortsætte samarbejdet med netop Dansk Servicerådgivning.

Rengøringskontrollen omfatter en bedømmelse af både den generelle rengøringskvalitet på sygehusene samt rengøringen af områder, hvor det er sandsynligt, at smittebærende stoffer kan forekomme og dermed direkte eller indirekte smitte patienten.

Dagens Gossip