Beslutning om ny politiskole skubbes til efter sommer

Skrevet af admin

10/06/2016

Dagens topnyheder

Den kommende politiskole i Vestdanmark kan meget vel blive et nybyggeri.

Rigspolitiet og Bygningsstyrelsen, som er i gang med en analyse af, hvor den nye politiskole skal ligge, er i hvert fald kommet frem til, at "muligheden for nybyggeri kan være en god løsning for politiet".

Det oplyser justitsminister Søren Pind (V) i et brev til de borgmestre, som ønsker at få politiskolen til deres kommune.

Derfor har Pind også valgt at skyde beslutningen om placeringen af politiskolen til efter sommerferien.

- Det var oprindeligt planen, at vi før sommerferien ville forelægge et antal optioner for den mulige placering for forligskredsen bag flerårsaftalen om politiets økonomi. Den tidsplan kommer ikke til at holde, skriver Pind i brevet, som Ritzau er i besiddelse af.

- Det har vist sig, at muligheden for nybyggeri kan være en god løsning for politiet og derfor bør undersøges yderligere, før der kan træffes beslutning om hvad og hvor i forhold til den nye skole.

- Beslutningen om placering bliver således først truffet efter sommerferien, oplyser Pind.

Den vestdanske politiskole er en del af aftalen om politiets og anklagemyndighedens økonomi for 2016-2019. Politiforliget blev i november sidste år indgået mellem Venstre-regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, Liberal Alliance og De Konservative.

Lokaliteter fordelt på 32 kommuner er i spil som adresse for den nye politiskole. Den skal efter planen etableres i løbet af to år.

Rigspolitiet og Bygningsstyrelsen har siden årsskiftet arbejdet på at finde egnede lokaliteter.

I næste uge vil Rigspolitiet kontakte alle kommuner, der har budt ind i processen for at orientere om, hvilke eksisterende bygninger der efter analysens kriterier vil kunne danne ramme om en ny politiskole.

/ritzau/