Beslutningen er taget: Indsamlingen til dødssyge Christina bliver ikke genoptaget

Christina Berg Gregersen når ikke sit mål om at samle 120.000 kroner ind, så hun kan tage til Schweiz og få aktiv dødshjælp. I hvert fald ikke via indsamlingssiden Caremaker.

Caremaker besluttede tidligere på ugen at stoppe indsamlingen, og den beslutning står nu ved magt.

- Vi kan på nuværende tidspunkt stadig ikke vide os sikre på, at denne indsamling overholder lovgivningen. Da vi ganske enkelt ikke kan eller vil risikere, at brugere, som bidrager til indsamlingen, senere risikerer at blive retsforfulgt, har vi måttet stå ved beslutningen om at deaktivere indsamlingen indtil andet kommer frem, oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: 28-årig kvinde mangler 120.000 kroner til aktiv dødshjælp

Den 28-årige østjyde lider af den uheldbredelige sygdom Huntington Chores, som hendes mor også døde af. Hun ønsker at gøre end ende på sit liv, inden sygdommen fuldstændig ændrer hendes personlighed, med et såkaldt assisteret selvmord i Schweiz, hvor aktiv dødshjælp er tilladt.

Caremaker har rådført sig hos lektor fra Juridisk Fakultet ved Københavns Universitet Trine Baumbach som ifølge organisationen udtaler:

- Det er på grænsen til det strafbare, men samtidig er det et uafklaret spørgsmål rent strafferetsligt, fordi der ikke har været lignende sager.

LÆS OGSÅ: Par adopterede trillinger: Kort efter ankom tvillingerne

Selv om der altså er tale om en gråzone, hvor reglerne ikke er fuldstændig klare, har Caremaker besluttet, at indsamlingen ikke bliver åbnet igen. Den vil dog stadig ligge online, så folk kan læse om Christina Berg Gregersens sag.

- Vi er glade for, at Christina med denne indsamling har været med til at starte en vigtig debat om et enormt følsomt emne, og vi ønsker hende alt det bedste fremover, lyder det fra Caremaker. 

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Dagens Gossip