Bestikkelsesanklager får DFB-præsident til at trække sig

Skrevet af admin

09/11/2015

Dagens topnyheder

Mistanken, om at Tyskland købte sig til VM-værtskab i fodbold i 2006, har krævet et markant offer.

Mandag meddelte præsidenten for det tyske fodboldforbund (DFB), Wolfgang Niersbach, at han trækker sig fra posten, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det sker efter flere ugers undersøgelser, om hvorvidt Tyskland betalte sig til stemmer, der sikrede værtskabet.

- Jeg er kommet frem til, at tiden er inde til at tage det politiske ansvar for begivenhederne omkring VM i 2006, siger Wolfgang Niersbach.

- Det er deprimerende og smertefuldt for mig at blive konfronteret ni år senere med transaktioner, som jeg ikke var involveret i, og som efterlader mange spørgsmål åbne for mig, tilføjer han.

Niersbach var vicepræsident i organisationskomitéen for VM i 2006. Han overtog præsidentposten efter Theo Zwanziger i marts 2012.

Han har under hele forløbet nægtet, at bestikkelse har fundet sted, da Tyskland blev vært.

- Jeg var til stede og tog del i arbejdet fra første dag, da vi søgte om at få VM i 2006, og jeg fulgte arbejdet tæt helt frem til, at afgørelsen faldt. Jeg var også tæt på under hele arrangementet. Vi arbejdede hårdt på få mesterskabet, og det var et eventyr, da vi fik det.

- Mesterskabet blev afviklet på en god og korrekt måde. Alt foregik efter bogen, siger Niersbach ved sin tilbagetrækning mandag.

Det var det tyske medie Der Spiegel, der i oktober bragte historien frem.

Der Spiegel hængte historien op på, at Tysklands arrangørkomité betalte 6,7 millioner euro (cirka 50 millioner kroner, red) til Det Internationale Fodboldforbund Fifa for at sikre sig værtskabet.

Tyskland vandt i år 2000 afstemningen om VM-værtskabet med 12 stemmer mod Sydafrikas 11.

DFB-vicepræsidenterne Rainer Koch og Reinhard Rauball vil lede forbundet, indtil en ny præsident er udpeget.

/ritzau/