Bestyrelse løj om advarsel til skoleleder i nissehuesag

Skrevet af admin

04/02/2015

Dagens topnyheder

Strandmølleskolens bestyrelse fortalte ikke hele sandheden til sin tilsynsførende og gav også forkerte oplysninger til Undervisningsministeriet i kølvandet på en omstridt morgensamling i december.

Her klædte skolens leder to drenge fra 2. klasse af til underbukserne og foregav at klippe deres tissemænd af med en saks, fordi de imod skolens regler ikke havde nissehuer på.

Det fremgår af en korrespondance mellem parterne i sagen, som DR Fyn har fået indsigt i.

De forhold er uheldige for skolen bestyrelsen, mener kontorchefen i Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen under Undervisningsministeriet, Peter Toft.

- Vi synes bestemt ikke, at det er en hensigtsmæssig måde, som bestyrelsen har handlet på. Den tilsynsførende har brug for et fuldt oplyst grundlag, for at han kan gøre sit arbejde bedst muligt, siger Peter Toft til DR Fyn.

Bestyrelsesformand Lars Gustavsen undlod at fortælle den tilsynsførende, at lederen på Strandmølleskolen i Assens havde fået en skriftlig advarsel for episoden med drengene på morgensamlingen.

Det til trods for, at bestyrelsen allerede 2. januar havde givet skolelederen en skriftlig advarsel.

Derudover har bestyrelsen givet forkerte oplysninger til Undervisningsministeriet om episoden. I sin redegørelse om sagen skriver bestyrelsen, at den kontaktede den tilsynsførende 5. januar.

I virkeligheden var det omvendt. Den tilsynsførende kontaktede skolen, da han var blevet gjort opmærksom på episoden af en forælder på skolen dagen før.

I en mail til ministeriet og den tilsynsførende erkender skolens bestyrelsesformand Lars Gustavsen begge fejl.

Han forklarer, at han valgte at holde den skriftlige advarsel skjult for den tilsynsførende, fordi han ikke mente, at hændelsen på morgensamlingen havde med undervisningen på skolen at gøre.

Det er den tilsynsførendes opgave at sikre, at undervisningen og elevernes faglige niveau kan stå mål med folkeskolen.

Den tilsynsførende, Ole Toft Hansen, der også er rektor på Vestfyns Gymnasium, har ikke ønsket at udtale sig til pressen om sagen.

Det er heller ikke lykkedes at få en kommentar fra bestyrelsens talsmand, Thomas Hald, om sagen. Formand Lars Gustavsen er ikke vendt tilbage på DR Fyns henvendelser.

/ritzau/