Bestyrelse overvejer at splitte Mærsk efter chefskifte

Skrevet af admin

23/06/2016

Dagens topnyheder

Torsdag har budt på en udskiftning af de helt store i dansk erhvervsliv med nyheden om, at Søren Skou bliver ny Mærsk-topchef.

Men den nye chef er ikke eneste kommende forandring i det udfordrede selskab, varsler bestyrelsen over for flere medier.

Til netmediet Finans siger Michael Pram Rasmussen, der er bestyrelsesformand for Mærsk, at det lige nu overvejes at splitte selskabet op.

- Spørgsmålet er, om vi skal være en stor gruppe, eller om vi skal være et antal selskaber hver for sig, siger han.

Samtidig varsler bestyrelsesformanden også strukturelle forandringer til Ritzau Finans.

- Vi skal vurdere, om vi skal gøre op med den måde, hvorpå vi er struktureret som én gruppe med forretningsdele under samme hat, eller om vi for eksempel skal se på, om det giver mening at splitte op i flere mindre enheder.

- Og det har vi på nuværende tidspunkt ikke svaret på. Men det er det, vi nu skal finde ud af, siger Michael Pram Rasmussen.

Den nye topchef Søren Skou kommer fra jobbet som administrerende direktør for Maersk Line - en stilling, som han fortsat vil bestride.

Han erstatter Nils Smedegaard med virkning fra 1. juli.

Spørgsmål: Er det en permanent løsning, at Søren Skou både skal være topchef for Maersk Line og Mærsk Gruppen?

- Ja, det er en permanent løsning. Og i det arbejde, vi er i gang med nu, kender vi ikke udfaldet.

- Men det kan jo være, at gruppe-CEO-funktionen ikke eksisterer fremadrettet, og derfor er det også naturligt, at Søren Skou fra Maersk Line, som er vores største forretningsområde, skal stå i spidsen, siger Michael Pram Rasmussen til Ritzau Finans.

- Det er altså en mulighed, at den nuværende gruppe-CEO-rolle kommer til at se anderledes ud fremover, tilføjer han.

Oven på nyheden om den nye topchef er konglomeratets B-aktie i A.P. Møller - Mærsk steget med ni procent omkring klokken 15.30.

/ritzau/