Bestyrelsen i DR lukker DR Update og DR HD

Bestyrelsen i DR belsuttede i dag at lukke to af DRs tv-kanaler, og det drejer sig om nyhedskanalen DR Update og DR HD.

Det oplyser DR i en pressemeddelelse, som fortæller at lukningerne sker som led i en omlægning.

DR2 får en ny profil, hvor nyheder og aktualitet vil få en langt mere fremtrædende rolle på kanalen. Omlægningen byder også på to helt nye kanaler, nemlig DR3 og Lille Ramasjang, som skal give henholdsvis de yngre seere og børnene et bedre public service-tilbud, end de får i dag.

- I marts offentliggjorde vi planerne for en større revitalisering af aftensendefladen og en styrkelse af nyhederne på DR1. Og med dagens beslutning er sporene nu lagt for, hvordan vi på tværs af vores tv-kanaler vil skabe et mere klart defineret og relevant public service-tilbud til seerne. Der er dermed tale om en meget konkret udmøntning af den strategiske målsætning om ’Et skarpere DR’. Et DR som følger med tiden, og som har betydning for danskerne, siger DRs generaldirektør, Maria Rørbye Rønn.

Styrkelsen af aktualitets- og nyhedsdækningen på DR2 sker med afsæt i et ønske om at gøre DR2, som allerede i dag står stærkt i mediebilledet, endnu stærkere.

Kanalen skal sende hele døgnet og være på pletten med de vigtigste nyheder, men samtidig skal den leve op til en ambition om at levere endnu mere perspektiv, baggrund og analyse af nyhedsstrømmen, end tilfældet er i dag.

- Der er tale om et fokus, som ligger i naturlig forlængelse af vores overordnede strategiske ambitioner på nyhedsområdet. DR2 skal være DRs samfundskanal og skal styrkes med udgangspunkt i den position kanalen allerede har som et af Danmarks absolut stærkeste mediebrands. Den skal ikke bare sende de seneste nyheder, den skal i højere grad behandle nyhederne, levere analysen, perspektiverne og baggrunden. DR2 skal være en kanal med både vid og bid – og med plads til seriøsitet og skarp samfundssatire, siger Maria Rørbye Rønn.

Dagens Gossip