Bestyrelsesmedlem i ADD kalder cykelhold en skændsel

Adam Spliid starter i brevet med at adressere Claus Hembo og lade denne vide, at han med interesse har fulgt med i holdejerens udtalelser i forbindelse med først Michael Rasmussens dopingindrømmelser, og så sidenhen den aktuelle udvikling omkring holdets sportsdirektør Bo Hamburger. Sidstnævnte kunne i sidste uge se sig udråbt som epo-synder af det franske senat, der offentliggjorde gentestede prøver fra Tour de France 1998 og 1999. Og det til trods for, at Bo Hamburger tidligere i flere omgange har fastholdt, at han kun var dopet i 1995 til 1997.

Claus Hembo sagde i den forbindelse, at det ikke gjorde nogen forskel for ham, fordi han ikke bekymrer sig om fortiden i cykelsport, men kun nutiden.

Det har fået Adam Spliid, der også er medlem af Team Danmark og DIFs Aktivkomité, til tasterne for at kommentere den tilgang til tingene:

- Du skal vide, at jeg anser dig for at enten være usædvanligt naiv eller alternativt udsædvanligt skruppelløs. Din holdning er desværre kendetegnende for cykelsportens såkaldte 'opgør' med doping, hvor man accepterer at sportsdirektører og folk omkring holdene er forhenværende dopingmisbrugere og notoriske løgnere, skriver han og fortsætter:

- Der er absolut ikke tale om noget reelt opgør, men om et koldt kalkuleret spil. Det er usmageligt, og jeg anser dit hold for at være en skændsel for dansk idræt i almindelighed og dansk cykelsport i særdeleshed!

- Man kan ikke lukke øjnene for fortiden, hvis man vil en dopingfri idræt. Jeg håber du og din organisation med tiden vil indse og tage konsekvensen af dette. Jeg tvivler på, at det kommer til at ske, skriver Adam Spliid og understreger, at han udelukkende skriver på egne vegne.

Adam Spliid har selv en fortid som kano-roer og mere end 20 danske mesterskaber bag sig samt to EM-bronze.

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip