Bestyrelsesmedlem: Pandora gjorde som man skulle

Bagmandspolitiet har tiltalt smykkefirmaet Pandora for at have gemt på oplysninger i for lang tid.

Politiet mener, at Pandora i juli 2011 skulle have fortalt markedet om en nedjustering om forventningerne til væksten i selskabet - men meddelelsen kom først 2. august samme år.

- Det er en diskussion mellem selskabet og Finanstilsynet om, hvor hurtig man skal oplyse om det, når man ændrer forventningerne, siger Christian Frigast, næstformand i bestyrelsen og partner i den danske kapitalfond Axcell, der er storaktionær i Pandora.

- Selskabet (Pandora, red.) har hele tiden oplyst, at man gjorde det rigtige. Vi kom ud med en nedjustering den 2. august 2011. Men der har tilsynet altså en anden opfattelse, siger Christian Frigast til TV2 News.

Og det har Bagmandspolitiet også. Tiltalen er rejst for overtrædelse af loven om handel med værdipapirer.

I april 2011 meddelte Pandora til fondsbørsen, at man forventede en vækst i omsætningen på 30 procent, men i juli havde selskabet oplysninger om en betydelig mindre vækst.

Men først i august kom meddelelsen ud til aktionærer og offentlighed. Og her var forventningen nulstillet.

Aktiekursen faldt med 65 procent, og værdien af selskabet på børsen svandt fra 19 milliarder kroner til syv milliarder kroner, lyder det fra Bagmandspolitiet.

Sagen er ikke den eneste, der banker på hos Pandora. Fire danske institutionelle investorer er gået med i det 370 millioner kroner store søgsmål mod smykkevirksomheden Pandora, har Finanswatch tidligere skrevet.

Det er det belgiske rådgivningsfirma Deminor, som har taget initiativ til søgsmålet. Og man har samlet omkring 40 investorer, som alle føler sig vildledt af Pandora.

Smykkeselskabet har tidligere fået en påtale fra Fondsbørsen for den sene nedjustering, og Finanstilsynets politianmeldelse betyder nu, at Pandora skal for retten.

En aktie i Pandora koster fredag 257 kroner. Markedsværdien er 33,6 milliarder kroner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip