Bestyrelsesmedlem: Ryanair-exit truer slet ikke Billund

Ryanairs ventede lukning af lavprisselskabets base i Danmarks næststørste lufthavn i Billund er langt fra nogen katastrofe og absolut ingen trussel mod lufthavnens overlevelse.

Det siger bestyrelsesmedlem og viceborgmester Søren Peschardt (S) fra Vejle Kommune, der er hovedaktionæren blandt de otte kommuner, der ejer lufthavnen.

- Ryanair har stået for en femtedel af lufthavnens passagergrundlag, men en del af flyvningerne forbliver jo i lufthavnen, som jeg forstår det.

- Samtidig skal man huske på, at på grund af den type lavprisvirksomhed, som Ryanair driver, står de ganske rigtigt for hver femte passager, men ikke for en femtedel af omsætningen, siger han.

Han beklager, at Ryanair ikke har ønsket at indordne sig efter den danske model og lave en lønaftale med fagforeningerne.

- Det er ærgerligt, at der forsvinder noget aktivitet fra Billund. Fordi Ryanair havde base i lufthavnen, betød det også, at selskabet var mere interesseret i at udvikle nye ruter. Men sådan er det, siger han.

Ryanair har varslet en snarlig nedskæring i passagertallet fra Billund fra 700.000 til omkring 350.000.

- Men Billund har altså årligt omkring tre millioner passagerer. Det er en sund og veldrevet lufthavn, så det her tager langt fra livet af os. Vi kan sagtens tåle den turbulens også. På den lidt længere bane vil de nedlagte ruter blive erstattet af andre, siger Søren Peschardt.

- Vi har ikke lagt alle vores æg i én kurv, så aktiviteterne er spredt på flere selskaber, og der er netop kommet en række nye ruter til i år, siger Peschardt til Ritzau.

Ryanair vil flytte de tre fly, som selskabet hidtil har haft base til i Billund, til henholdsvis Irland og Storbritannien.

/ritzau/

Dagens Gossip