Betal for øl, peanuts og hotdogs med din mobiltelefon

Fremtidens betalingsmiddel, Mbilepay, testes i øjeblikket flere steder i landet. Blandt på Fodboldfabrikken på Odense Havn, skriver Fyens Stiftstidende.

Inden nytår lancerer Danske Bank betalings-app’en Mobilepay til mindre butikker og erhvervsdrivende. Det betyder, at du kan betale med din mobiltelefon i blandt andet pølsevogne, taxaer og kiosker.

- Vi tror på, at det bliver superstort. Om det så tager et, to, tre eller fire år, må tiden vise, siger Jesper Nielsen, chef for forretningsudvikling i Danske Bank til Fyens Stiftstidende.

Landets øvrige banker arbejder også med en betalingsmodel til mobiltelefonen. Modellen hedder Swipp og skulle være klar i starten af 2014.

- Vi starter med de helt små. Den type forretninger, der kun har en kasse - som en damefrisør eksempelvis. Medio 2014 forventer vi så at være klar til mellemstore forretninger som eksempelvis Matas, Bog & idé og restauranter, siger Søren Skouenborg, ansvarlig for mobilbank i Jyske Bank og medlem af bankernes Swipp-styregruppe.

Men i Odense kan du allerede nu betale for blandt andet peanuts og øl på Fodboldfabrikken, der tester Mobilepay for Danske Bank.

Dagens Gossip